Sanz Terrasse

I Sandnes har NCC Construction ført opp boligprosjektet Sanz Terrasse for NCC Bolig.

Fakta

Sted: Sandnes
Prosjekttype: Nybygg, boliger
Bruttoareal: 15.000 kvm
Tiltakshaver: NCC Bolig
Totalentreprenør:
NCC Construction
Arkitekt og LARK:
Brandsberg-Dahls Arkitekter
Rådgivere: RIB: Dimensjon l RIV: Errive l RIE: Multiconsult l RIAku: Sinus l RIGeo: Norconsult l RIBr: Sweco Norge l RIVA: Cowi
Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: Anko l Grunnarbeider: Risa l Glideforskaling: Interform l Betongelementer: Block Berge Bygg l Stålarbeid: SL Mekaniske l Tak-
tekking: Sandnes Tak l Tekking av dekker med Seal Tech: SL Stenlegging l Blikkenslager: Vibemyr Blikk l Glassarbeid og rekkverk: Rewot l Rekkverksmur: Trappeteknikk l Tømrer: Vision/Duplo Elementer l Maler: Vatland & Sønn l Parkett: ABS Parkettgruppen l Mur og flis: Thoralf Myhre l Rørlegger: Team Rør l Elektro: DNF l Ventilasjon: Stavanger Klima l Heiser: Kone l Lås og beslag: Låsgruppen l Kjøkken og garderobe: HTH l Stillas: Pilar l Maskinutleie: Cramo

Sanz Terrasse består av tre blokker med totalt 88 leilig-
heter og et underliggende parkeringsanlegg. Samlet areal er 15.000 kvadrat-
meter. Prosjektet er tegnet av Brandsberg-Dahls Arkitekter. Rivning startet høsten 2012, og byggestart var i februar 2013. Leilighetene hadde innflytting i vår.

Prosjektleder Geir Ove Solvang, i NCC Construction forteller at logistikk var en av de største utfordringen i dette prosjektet siden tomten er ganske trang.
– Det tok tid å få fjernet forurensninger i grunnen og vi fikk forlenget ferdig-
stillelse til september i år. Ved å glidestøpe heissjakter og trappehus og kjøpe prefabrikkerte klimavegger sparte vi mye tid og ble ferdige nå i vår. Ingen etasjer er like, så vi hadde ingen repetisjonseffekt, sier Solvang.
Han sier at tiden det tok å få fjernet masser i grunnen ble brukt til å fullføre prosjekteringen og til å gå grundig gjennom hele prosjektet for å sikre at kvaliteten og økonomien i prosjektet ble god. Han legger til alle på en byggeplass sitter på kompetanse og at det er viktig å bruke denne kompetansen til å få et best mulig prosjekt.

Gode solforhold
Leilighetene er fra 31 til 153 kvadratmeter og har høy standard.
Solforholdene er meget gode og alle leilighetene har terrasser (noen har to). De største terrassene er på 130 kvadratmeter. Alle leilighetene har universell utforming. Mellom og i forkant av blokkene er det pent opparbeidede uteområder med lekeplasser, sittegrupper, beplantning og belysning. I parkeringskjelleren er det 109 biloppstilingsplasser.

1.600 billass betong
Tomten er på 6,2 mål og består av stabil morene. Det har tidligere vært en fabrikk på tomten og det var ifølge Solvang nødvendig å fjerne forurensede masser.
Blokkene er rektangulære, med en svak knekk på midten. Parkeringskjelleren er støpt vanntett. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong og stål. Det har gått med 9.500 kubikkmeter betong (B35). Sommeren 2013 ble det utført en enkeltstøp på 1.200 kubikkmeter, noe som tok et døgn. Ferdigbetongen kom på nesten 1.600 billass.
Fasadene har platekledning (Cembrit). På terrassene er det trepanel på vegger og i himling. Det er 250 millimeter isolasjon i veggene og i snitt 350 millimeter i takene. Vinduene er av aluminiumsbeslått treverk og har en U-verdi på 0,8. Teknisk rom er plassert i parkeringskjeller.

Luft til vann varmepumpe
Sanz Terrasse er prosjektet og bygget etter Tek07. Oppvarming skjer med radiatorer, basert på luft-til-vann varmepumpe. Det er elektriske varmekabler i gulv på baderom. Alle leilighetene har balansert ventilasjon. Blokkene er fullsprinklet og det er i tillegg pulverapparat i hver leilighet.


Flere prosjekter