Slik kan det nye knutepunktsprosjektet ved Eidsvoll stasjon bli. Ill.: Arcasa Arkitekter.

Bygger knutepunktprosjekt på Eidsvoll

Hotell og næringslokaler i gåavstand fra Eidsvoll stasjon. Hvam Invest er i forhandlinger med interessert leietakere for arealer på totalt 10.000 kvadratmeter.

Eidsvoll kommune ønsker en utvikling i området Botshaugtangen som nærmeste nabo til Eidsvoll stasjon. Reguleringsplanen innebærer etablering av både næringsvirksomhet og boliger i gangavstand fra stasjonen. Videre skal det legges til rette for handel, bevertning og hotell, noe som skal bli et positivt bidrag for nærmiljøet, og som i tillegg vil kunne trekke til seg folk fra andre steder i kommunen og nabokommunene. Man mener at utbyggingen også vil kunne være positiv for handelsstanden i Sundet, og at flere boliger vil kunne bidra til et mer levende sentrum, samtidig som en næringsutvikling vil kunne gi flere arbeidsplasser i kommunen.

– Beliggenheten til Vorma med de kvalitetene det har, som muligheter for turer med Skibladner, privatbåtferdsel, fiske fugle- og dyreliv i tillegg til god togforbindelse til Oslo Lufthavn Gardermoen og Oslo gjør at dette vil kunne være en attraktiv lokalisering av hotellalternativ på Øvre Romerike, heter i reguleringsplanen.