Apply Leirvik

Prosjektleder Henning Nielsen fra Apply Leirvik og anleggsleder Christine Sæverud og prosjektleder Runar Berge fra Veidekke foran hovedinngangen.

Veidekke Entreprenør har ført opp et kontorbygg for Apply Leirvik i Aslaksvikjo utenfor Leirvik på Stord.

Fakta

Sted: Leirvik, Stord
Prosjekttype: Nybygg
Kontraktssum eks mva:
77,2 millioner kroner
Bruttoareal: 4.300 kvm
Tiltakshaver: Leirvik Sveis
Leietaker: Apply Leirvik
Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør, distrikt Haugesund
Totalteknisk leverandør: Apply TB
Arkitekt: Link Arkitektur
Landskapsarkitekt: Plan Vest
Rådgivere: RIB, RIVA og BH-ombud: J Tufteland l RIV og RIE: Apply TB
l RIAku: Sinus l RIBr: Cowi l Teknisk konsulent: Itech
Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: RH Oppmåling l Grunnarbeider: Landmark Maskin l Ferdigbetong: Ølen Betong, avd Stord l Armering: Norsk Stål l Betongelementer (inkl prosjek-
tering): Block Berge Bygg l Betongsaging/ kjerneboring: Dybdahl betong og riveservice l Gulvsparkling: Hummervoll Industribelegg l Stålarbeid: SN Stålbygg l Taktekking: Nygård Tak l Vinduer og fasader: Hubro l Solavskjerming: Vental l Blikkenslager: Fronta Ventilasjon l Rekkverk: Hamre l Tømrer: Haakull & Ersland l Systeminnredning: VHG Innredninger l Maler, tepper og gulvlegger: Malermester Langelandsvik l Flisarbeid: Engevik Byggservice l Heiser: Reber Schindler l Branntetting: Firesafe l Lås og beslag: Kaba MøllerUndall l Trykktesting: BSI Termografi Service l Adgangskontroll: Stanley Security l Gjerder og porter: Håland & Karlson l Kjøkkeninnredning: HTH Kjøkkenforum Haugesund l Byggevarer: Optimera l Maskinutleie: Ramirent l Leie brakke: Eide Bygg

Kontorbygget er tegnet av Link Arkitektur og ført opp i totalentreprise. Det har fem etasjer og et samlet areal på4.300 kvadratmeter. Veidekke Entreprenørs kontraktsum er 77,2 millioner kroner eks mva. Byggestart var i september 2013. Deler av bygget ble overlevert 18. desember i fjor og resten 16. juni i år.

God timing
Byggets ferdigstillelse faller sammen med at Apply Leirvik har blitt tildelt sin største kontrakt noensinne. Selskapet skal bygge bolig-
modulen til Johan Sverdrup plattformen. Modulen får sju etasjer, et samlet areal på 14.500 kvadratmeter og skal romme blant annet 560 sengeplasser, et helikopter-
dekk og helikopterhangar. Den skal bygges i stål og aluminium. Kontraktens verdi er på cirka to milliarder kroner.

250 kontorarbeidsplasser
Bygget har kontorarbeids-
plasser for ca 250 personer, fordelt på cellekontorter og landskap. Apply Leirviks bedriftshelsetjeneste holder også til i bygget. Prosjektleder Henning Nielsen fra Apply Leirvik sier han er veldig godt fornøyd med bygget.

Grei byggeprosess
Prosjektleder Runar Berge i Veidekke Entreprenør forteller at byggingen har gått greit.
– De største utfordringene i prosjektet var nærheten til andre bygg og at deler av bygget ble tatt i bruk i desember i fjor før byget på nabotomten var revet, noe som betydde at vi måtte lage midlertidige rømningsveier.
Personalleder Kjerstin O Håvardsholm i Apply Leirvik sier at de ansatte har vært tålmodige og at det har vært få klager.

Gir stabilitet og ro
Sivilarkitekt og teamleder Svein Halleraker i Link Arkitektur forteller at kontorbygget ligger i et aktivt industriområde med nærliggende store produksjonshaller og der uterommet ofte preges av sammenstilling av de store boligmodulene som produseres i hallene.
– Bygget har et enkelt, men markant grep og gir stabilitet og ro i et ellers brokete miljø. Det var også viktig at bygget gir god effektivt for ulike brukergrupper, som prosjektteam av forskjellige størrelser, sier Halleraker.
Halleraker sier at det har vært utfordrende å skape god arkitektur innenfor stramme rammer der materialbruk og konstruksjon var bestemt.
– Vi har prøvd å utnytte det spillerommet vi har hatt og jeg synes vi har lykkes bra med å lage et nøkternt bygg som markerer seg godt. Det er lagt ekstra vekt på å skape en flott og tydelig markert hovedinngang med tilhørende uteområde. 


501 betongelementer
Bygget er rektangulært og har bærende konstruksjon av prefabrikkerte betongelementer. Det har gått med 111 veggelementer og 390 hulldekker. Det største elementet er på 7,2 x 3,56 og veier cirka 17 tonn. Betongelementene er produsert av Block Berge Bygg på Klepp på Jæren og ble levert på cirka 170 billass.
Taket er flatt, isolert og tekket med takbelegg. Veggelementene har lys grå sprøytepuss. Gavlveggene (mot nord og sør) har store glassfasader. Det er teppeflis i kontorareal og korridorer og skifer i lobby og fliser i hovedtrapp og våtrom. I kontoretasjene er det systemhimlinger, systemvegger og kontorfronter i glass.

Luftveksling på 0,43
Det er 170 millimeter isolasjon i veggelementene og i snitt 280 millimeter i taket. Vinduer og glassfasader har en U-verdi på 0,89. Bygget er trykktestet og har en luftveksling på 0,43 per time. Både bygget og en gangvei til kantine i et annet bygg har universell utforming.

Energiklasse B
Kontorbygget er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming og kjøling skjer med dels via ventilasjonsanlegg og dels via varme- og kjølebaffler. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 106,7 kWh, noe som plasserer bygget i energiklasse B.
Ventilasjonsanleggene er balanserte og har varmegjenvinning. Bygget er brannseksjonert. Det er brannsikkert glass i gavlfasadene. Solavskjerming skjer med utvendige skjermer. I kontoretasjene er det sentralstøvsuger. Fra bygget er det utsikt mot Leirvik sentrum, Sunnhordlandsbassenget og Kvinnherad.


Flere prosjekter