Illustrasjosnfoto

Logiq Sweden og Norsk Byggtjeneste inngår langsiktig samarbeidsavtale

Logiq Sweden AB og Norsk Byggtjeneste AS inngår langsiktig samarbeidsavtale om koordinering av produktinformasjon over landegrensene.

– Gjennom digital samhandling skal samarbeidet bidra til samordning og redusert vedlikeholdsarbeid for felles leverandører, heter det i en melding fra selskapene.


Norsk Byggtjeneste AS eier og forvalter Norsk Byggevarebase (NOBB) og Logiq Sweden AB eier og forvalter tilsvarende database i Sverige (FINFO). Selskapene har ca 140 felles kunder/leverandører som etablerer og forvalter produktinformasjon i begge databasene.

Ole Gunnar Honningsøy

Digitalt samarbeid
- Begge varedatabasene inneholder aktuelle handelsvarer

for byggenæringen i de to land. Alle produktene med tilhørende informasjon som bilder, dokumentasjon, krav og egenskaper, er søkbare, heter det i meldingen.

– Vi har gjennomført analyser av datagrunnlaget i databasene og vi ser at det er stort antall artikler som er eksakt de samme uavhengig av land. Forskjellene ligger på språk og definisjoner, noe som vi har ambisjon om å samkjøre, forteller leder for NOBB Ole Gunnar Honningsøy.

Lena Sundqvist

– Våre kunder har etterspurt en slik løsning i en tid og vi er glade for at vi nå har kommet frem til en samarbeidsplattform som skal fungere for begge selskaper og produktdatabaser og ikke minst for våre felles kunder» sier Honningsøy.

– Et samarbeid mellom databaser er en nødvendighet for effektiv informasjonslogistikk mellom landegrenser, sier Lena Sundqvist, VD for Logiq Sweden AB.

– Vi innleder nå et samarbeid som kan utvikles over tid til nytte for våre felles kunder, legger hun til

Halvard Gavelstad

– For begge våre selskaper ser vi på dette samarbeidet som en meget spennende utvikling i en stadig mer digitalisert hverdag sier adm.dir Halvard Gavelstad i Norsk

Byggtjeneste AS og adm.dir Knut Rosnes i Logiq AS.

Det er på sikt aktuelt å utvikle samarbeidet inn mot andre områder.

Felles funksjonalitet

Knut Rosnes

Norsk Byggevarebase (NOBB), som har mer enn 730 leverandører med til over 800.000 produkter i basen, og FINFO som har 400 leverandører med 1.200.000 produkter har startet arbeidet med samordning. Logistikkinformasjon, produkt dokumentasjon og produktbilder blir de første områdene som skal samordnes på en slik måte at innholdet i databasene skal kontrolleres og eventuelle feil skal korrigeres. På sikt vil dette medføre forbedret kvalitet samt redusert vedlikehold for leverandørene.
Samarbeidet fører til at begge organisasjoner vil utvikle sin kompetanse om struktur og tjenester i det enkelte land. Over tid vil dette medføre at også produktinformasjonen vil kunne utvikles på en felles måte.