Fra kontraktsigneringen - Målfrid Holme (prosjektleder Kruse Smith AS) og Idar T. Heskestad (Bjørn Hansen AS). Foto; Bård Hansen

Bjørn Hansen AS leverer til Kruse Smith på Arkivenes hus

Betongelementprodusenten Bjørn Hansen AS har signert kontrakt med Kruse Smith AS for levering av betongelementer til prosjektet Arkivenes Hus i Stavanger.

Partene har inngått en totalunderenteprise-kontrakt på bæresystem av betongelement til prosjektet. Elementleveransen utgjør sek etasjer som først og fremst består av søyler, dragere, DT-element, hulldekker, samt avstivende kompakte betongvegger på til sammen ca 11 000m 2 grunnflate.

Kontrakten har en verdi på ca 19 millioner kroner og elementene skal produseres på fabrikken i Forsand kommune. Oppstart av montasje er planlagt igangsatt i begynnelsen av 2016, og montasjetiden vil være på rundt et halvt år.

Arkivenes Hus gjennomføres som Kruse Smiths pilotprosjekt ift bruk av VDC-metodikk (Virtual Design av Construction), hvor BIM er et sentralt tema. Prosjektet skal være ferdig prosjektert før produksjonen igangsettes, så det er et høyt aktivitetsnivå med prosjekteringsverksted (ICE-metoden) pågående. I disse møtene sitter det beslutningstakere fra ulike fag samlet (gjerne en hel dag) med mål om å løse planlagte oppgaver oppsatt på forhånd.

- Dette er spennende og helt klart en ny hverdag i forhold til hvordan vi normalt jobber i prosjektene. Stort sett foregår jo prosjekteringen parallelt med produksjonen, som gjør at det ofte blir mye armer og bein for å komme i mål, uttaler Idar T. Heskestad i Bjørn Hansen AS. Han gir ros til Kruse Smiths prosjekteringsgruppe som jobber raskt og effektiv med løsninger og avgjørelser for å holde hjulene i gang.

- Vi er veldig fornøyd med tilliten fra Kruse Smith på dette prosjektet. Det passer godt i vår satsning med å kunne levere kunden råbygg ved bruk av betongelement i totalunderentrepriser, avslutter Heskestad.