Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Veiarbeidere plages av råkjørere

I fjor ble det registrert 40 personulykker i områder med veiarbeid. Hensynsløse sjåfører gjør stadig arbeid langs veien farlig.

Det skriver NRK Østlandssendingen i en artikkel på sine nettsider.

Veiarbeid tett på trafikken gjøres farligere av at mange bilister velger å ikke overholde fartsgrensen. Når det er langt mellom bilene, skriver NRK, er det mange som ignorerer 50-skiltene.

I fjor ble det registrert 40 ulykker med personskade i veiarbeidsområder. Statens veivesen tror tallet kan være enda høyere.

Denne måneden var det bare flaks som hindret en alvorlig ulykke på ring 3 i Oslo, hvor det jobbes med å utbedre Smestadtunnelen, skriver NRK. En bil på vei inn mot byen fikk for stor fart inn i tunnelen og dundret inn i betongveggen.

– Bilen fikk et svev på 10–12 meter og havnet i midtveggen på tunnelen. Vi var heldige, for like før hadde det gått en arbeider på akkurat det stedet, forteller Per Håholm som er anleggsleder i PEAB og sjef for dem som jobber i tunnelene på ring 3.

Etter nestenulykken i Smestadtunellen ble det satt i verk tiltak, og mer sikkerhet vil bli vurdert dersom ikke situasjonen bedrer seg, heter det i en pressemelding i etterkant av kollisjonen.