Salg av båt vekket Forsvarsbyggs mistanke

Økokrim er informert om flere funn i forbindelse med Forsvarets salg av kystartillerifortene. Blant annet dreier det seg om fakturaer på salg av en småbåt.

Forsvarsbyggs internrevisjon er i sluttfasen av sitt arbeid i saken, opplyser Forsvarsdepartementet. Saken kommer i kjølvannet av konsulentselskapet PwCs rapport om kystartillerifortene, noe Forsvarsbygg og Forsvarets logistikkorganisasjon samarbeidet om.

– Enkelte av de foreløpige revisjonsfunnene har vært av en slik karakter at vi allerede nå har valgt å informere Økokrim. Dette gjelder forhold knyttet til Forsvarets logistikkorganisasjon med utspring i mai 2013. Den endelige revisjonsrapporten vil bli oversendt påtalemyndigheten når den foreligger, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

Blant funnene er salget av en rib – en slags gummibåt med hardt skrog. En person i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) ønsket å kjøpe tilbake båten fra et selskap som leide den ut til Forsvaret i 2012-2013. Vedkommende ba om at fakturaen skulle deles i fem, og at fire av dem skulle sendes ham, mens den femte skulle sendes Skifte eiendom i Forsvarsbygg. Eiendomsselskapet opplyser at kjøpet ikke har skjedd med deres vilje, og at det ikke hadde behov for å eie en slik båt.