Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsker å se mer av Norges Veinett. Mandag satte statsråden seg i bilen for blant annet å kjøre riksveg 3 til Trondheim.

Solvik-Olsen på kjøretur igjen

Mandag satte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen seg bak rattet for å kjøre nærmere 1500 kilometer på riksveg 3 og E 39.

Statsråden skal være på tur i fire dager, og første etappe går fra Oslo til Trondheim via Elverum.

Tirsdag kjører han fra Trondheim til Molde, Ålesund og Volda, og onsdag fra Volda til Haugesund via Skei, Os og Bergen. Torsdag avslutter Solvik-Olsen med å kjøre fra Haugesund til Kristiansand.

– Må se

Det har ikke lyktes Byggeindustrien å få kontakt med samferdselsministeren, men til opp.no sa Solvik-Olsen tidligere denne måneden:

– Vi som er politikere må komme oss ut og se med egne øyne hva behovene og utfordringene er. Derfor kjører jeg viktige veistrekninger og møter folk hvor de bor og jobber. Denne gangen kjører jeg RV 3 til Trondheim og E39 fra Trondheim til Kristiansand. Dette er regioner hvor innovasjon og industri står sterkt, og hvor ikke minst næringslivet trenger effektiv og pålitelig transportinfrastruktur, uttalte statsråden.

Møter stort engasjement

Solvik-Olsen legger vekt på at han møter et stort engasjement for vei og annen samferdsel når er på inspeksjonsturene sine.

– Det handler om hverdagen deres, og ofte om utviklingen av bo- og arbeidsregioner. I Norge er både befolkning og industri spredt – vi trenger veier, ferjer, tog og fly for å binde regioner og arbeidsmarkeder sammen. Samtidig opplever mange at staten har vegret seg for å bruke penger på nødvendig oppgradering og vedlikehold. Nå betaler vi prisen for denne unnlatelsessynden med et veinett som mange steder har gått ut på dato, sa Solvik-Olsen i en pressemelding nylig.