Student Carl Joachim Grundt (til høyre) fikk fredag vitnemålet sitt fra Fagskolen Oslo Akershus. Han er utdannet BIM-tekniker det siste året etter å ha blitt fagskoleingeniør i fjor. Assessor og kursleder Jorunn Wolstad kan gratulere sammen med lærer Øyvind Eriksen-Vik (til venstre i midten) og direktør for kompetansepolitikk i BNL, Jørgen Leegaard.

- Ledere vi trenger for fremtiden

Fredag ble rundt 75 elever på BIM og byggfag ved Fagskolen Oslo Akershus uteksaminert.

Skolen har som et av sine mål å levere godt kvalifiserte ledere til byggenæringen, og har blant annet økt fokus på faglig ledelse. Dette gjør Jørgen Leegaard, direktør for kompetansepolitikk i BNL henrykt.

–Denne skolen utdanner ledere for fremtiden. Utdanningen her er en innertier som arbeidslivet trenger, sa Leegaard til Byggeindustrien rett før han skulle holde en tale til studentene som fikk vitnemålene sine utlevert fredag formiddag.

–Ut i arbeidslivet

Fagskolen Oslo Akershus har holdt til i Kuben yrkesarena på Økern i Oslo de siste to årene, og var tidligere Sofienberg Tekniske fagskole.

–Vi har mange studenter som går ut i arbeidslivet nå. I dag har vi vitnemålutdeling for 10 klasser, blant annet to klasser på BIM, to på byggfag og tre klasser på elektrolinjen, sier lærer Øyvind Eriksen-Vik til Byggeindustrien.

Kurs i prosjektledelse

Ved skolen holdes også et kurs i prosjektledelse i regi av Norsk Forening (NFP) for prosjektledelse.

–Prosjektledelse er noe alle bør kunne i dag fordi god prosjektering bidrar til bedre resultater. Når det gjelder byggeledelse, vil byggelederne ha behov for alle metodikkene innenfor prosjektstyring. Det gjelder for eksempel planlegging, oppfølging, risikostyring og interessenthåndtering, sier Jorunn Wolstad, assessor og kursleder i prosjektledelse ved fagskolen Oslo Akershus til Byggeindustrien.

Tilknyttet IPMA

Hun forteller at NFP er tilknyttet den internasjonale organisasjonen IPMA, som tilbyr sertifisering i prosjektledelse på fire nivåer.

–Nå har åtte av studentene gjennomført denne sertifiseringen på nivå D, det laveste nivået, sier hun.

Skolen på Økern har tre avdelinger hvor det tilbys utdannelse innen helse, elektrofag og bygg, herunder klima, energi- og miljø og vanlige byggfag.