Illustrasjonsfoto

Som forventet svak mai for byggevarehandelen

Sammenlignet med mai 2014 - viser mai 2015 en nedgang på 5,9 prosent (7,8 prosent korrigert for prisstigning) for innenlandsk salg av byggevarer.

– Dette er en lavere nedgang enn det vi hadde forventet på grunn av to færre arbeidsdager sammenlignet med 2014. I tillegg var mai en våt og kald måned særlig på Øst- og Vestlandet. Trøndelag og Nord Norge hadde mer normalt vær i mai, sier Øyvind Skarholt, adm. dir. i Byggevareindustrien.

I både Oslo og Stavanger var gjennomsnittstemperaturen i mai nesten to grader under normalen. Mens Oslo hadde dobbelt så mye nedbør som normalt, kom det i Stavanger nesten tredobbelt så mye nedbør som de til vanlig har (188 mm vs 68 som er normalen).

Med en svak mai er omsetningen nå på tilnærmet samme nivå som for 2014 når man ikke korrigerer for prisstigning (- 0,2 %) og - 2,1 % korrigert for prisstigning.

For juni måned i år er det grunn til å forvente en forbedring sett i forhold til 2014 på grunn av to flere salgsdager samt at juni 2014 ikke var noen spesielt sterk måned.