Illustrasjon: ROM Eiendom

Områdeplan endelig vedtatt etter 12 år

Endelig er områdeplanen for Sundland i Drammen vedtatt, 12 år etter at området ble regulert i 2003.

Det skriver ROM Eiendom i en pressemelding på byrånettsidenmynewsdesk.com.

Området ble, ifølge pressemeldingen, regulert i 2003, men en ny regulering måtte på plass. Planarbeidet skal nok en gang ha stoppet opp mellom 2009 og 2012. I mellomtiden forhandlet man frem en samarbeidsavtale mellom Drammen kommune, Jernbaneverket og ROM Eiendom som skulle sikre felles mål for flere prosjekter i Drammen.

– Da vi startet opp igjen reguleringsarbeidet tidlig i 2013, ble det først gjort en analyse av planforslaget fra 2009 gjennom et parallelloppdrag. Nytt team med arkitekt, landskapsarkitekt, trafikkonsulent og interne krefter fra Drammen kommune og ROM ble satt sammen for å jobbe videre med å finne det beste plangrepet for området. Det har vært en utfordrende og spennende oppgave hvor vi og kommunen sammen med arkitekten og øvrige fagkonsulenter har jobbet tett for å oppnå en best mulig utnyttelse av området i tråd med hva som er både faglig, økonomisk og markedsmessig realistisk. Parallelt med planarbeidet har vi forhandlet frem en utbyggingsavtale med Drammen kommune, uttaler ROM Eiendom.

Etter at planen ble vedtatt i bystyret denne uken, står nå rundt 260.000 kvadratmeter klar for utbygging på Sundland. Planen er, ifølge ROM Eiendom, å bygge omtrent 800 boliger i tillegg til tjenestebygg, undervisningsbygg og andre nøringsfunksjoner.

– Store deler av planen er utformet slik at det ikke er krav om detaljplan. Det betyr at vi nå kan starte rett på byggesak, og i teorien kan starte boligbygging allerede neste år dersom vi starter prosessen med rammesøk nå. Samtidig jobber vi videre med forvaltning av eksisterende bebyggelse på en måte som bidrar til å skape nytt liv på Sundland, skriver ROM Eiendom.