Sandvik DT 922i er den nye tunnelriggen fra Sandvik Construction.

Ny tunnelrigg fra Sandvik

Sandvik Construction lanserer en helt ny tunnelrigg i sitt omfattende produktutvalg.

Den nye helautomatiske tunnelriggen, DT922i, vil gi kundene ekte kvalitet, pålitelighet og ekstraordinær allsidighet i tunnelarbeidet. Med en ny leddet bærer er den utstyrt med førerhus av siste modell som gir 25 prosent økt sikt og et støynivå på under 69 dB til enhver tid, ifølge en pressemelding.

Avansert styringssystem

Et intelligent, avansert styringssystem og Sandviks planleggingsverktøy for tunneldriving, iSURE, utgjør en kombinasjon som vil endre fremtiden for tunneldriving.

DT922i er en helautomatisk elektrohydraulisk tunnelrigg med en helt ny leddet bærer. Den har unik intelligens, ekte kraft og førsteklasses allsidighet til å håndtere all nødvendig driving av tunneler. Gjennom sin konstruksjon som forbedrer tunnelkvaliteten ved hjelp av nyskapende automatiserings- og planleggingsfunksjoner, er DT922i utviklet for utboring av tverrsnitt på inntil 125 kvadratmeter, inkludert salveboring, boring av boltehull og langhullsboring.

– Har lyktes godt

– Hvis du trenger en tunnelrigg som kan brukes til all slags tunneldriving, er det denne du skal ha, sier Tommi Salo, Product Line Manager Tunneling, Sandvik Construction, og legger til:

– Målet vårt var å utvikle en allsidig tunnelrigg som har høy ytelse, er pålitelig i bruk og har samme intelligens som de andre tunnelriggene i i-serien vår, men som samtidig kan tilby kundene den fleksibiliteten de ønsker gjennom en ny bærer og forbedret automatisering. Når vi nå ser sluttresultatet, mener jeg vi har lyktes svært godt, sier han i pressemeldingen.

Maksimal allsidighet

DT922i har mange nye funksjoner som øker produktiviteten bare ved at maskinen gjennomgående kan tilpasses forskjellige arbeidssteder. Ved hjelp av den nye leddede bæreren kan tunnelriggen brukes i smale tunneler med trange hjørner. Videre gir det nye valgfrie løftesystemet for førerhuset økt sikt samtidig som det gir mulighet for å forflytte seg i lave tunneler. Det hydrostatiske overføringssystemet og betjening ved hjelp av styrespak gir svært nøyaktig dynamisk regulering av trekkhastighet og styring.

For all tunneldriving

Det praktiske multispenningskonseptet for forskjellige elektriske spenninger gjør det enkelt å bytte raskt mellom arbeidssteder. I kombinasjon med den effektive bormaskinen RD525, intelligente bore- og bomstyringssystemer samt tunnelplanleggingssystemet iSURE, kan DT922i tilby en uslåelig pakke til alle former for tunneldriving.