Busspassasjerene kan nå glede seg over at Statens vegvesen åpner nytt kollektivfelt langs fv. 166 Snarøyveien i retning Oslo.

Nytt kollektivfelt for bussene langs Snarøyveien

Fredag 19. juni åpner Statens vegvesen nytt kollektivfelt langs fv. 166 Snarøyveien i retning Oslo.

- Når bussene nå kan benytte det nye kollektivfeltet vil passasjerene få en mer forutsigbar reisetid og spare flere minutter i ettermiddagsrushet, sier fylkesordfører Anette Solli en pressemelding fra Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune.

16.000 kjøretøy

I løpet av et døgn kjører i gjennomsnitt 16.000 kjøretøy på Snarøyveien. Når det nye kollektivfeltet tas i bruk vil opp til 48 busser i timen trafikkere strekningen. Linjen med det korteste intervallet vil gå hvert femte minutt.

I Akershus er dette en av de strekningene med flest avganger i timen i rushtiden. Ruter øker kapasiteten med å sette inn flere leddbusser på strekningen fra høsten av.

- God fremkommelighet er helt avgjørende for at busspassasjerene skal komme seg frem dit de skal når de skal. Derfor feirer vi i Ruter hver meter kollektivfelt som bygges. Mens vi venter på Fornebubanen er det uhyre viktig at bussene får så gode vilkår som mulig, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Kollektivfelt motiverer til å ta buss

Over 20.000 personer har sin arbeidsplass på Fornebu. SmartCity Bærum og Accenture gjennomførte i 2014 en reisevaneundersøkelse blant flere tusen ansatte på Fornebu. Den viste at ansatte er motivert til å reise med buss, men at framkommelighet for bussen er avgjørende.

– Det er gledelig at kollektivfeltet nå er på plass. Vi i Accenture vil fortsette med å engasjere oss i arbeidet med å bygge kultur og gode incentiver for mer miljøvennlig reisevaner. Nå blir det opp til arbeidsgiverne på Fornebu å oppfordre medarbeidere til å reise med buss til og fra jobb, sier administrerende direktør Roy Grønli i Accenture Norge.

Det er bygget om lag 1.350 meter kollektivfelt langs Snarøyveien i retning Oslo. Snarøyveien har blitt utvidet i bredden for å gi plass til kollektivfeltet fra Propellen rundkjøring til Oksenøyveien, samt at eksisterende gang- og sykkelveg har blitt oppgradert.

- Nytt kollektivfelt og oppgradering av gang- og sykkelvegen er et ledd i Statens vegvesens arbeid med å legge til rette for at flere reiser kollektivt, sykler eller går, sier avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har vært byggherre på vegne av Akershus fylkeskommune med utførende entreprenør Arne Olav Lund. Prosjektet har kostet om lag 45 millioner kroner finansiert med midler fra Oslopakke 3.