Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp). Foto: SIndre Sverdrup Strand

Åpner for å utestenge land fra norske prosjekter

Arbeidsminister Robert Eriksson sier det kan bli aktuelt å nekte enkelte land fra å levere anbud i Norge hvis det ikke ryddes opp i den organiserte kriminaliteten.

Det sier statsråden til  Nettavisen  onsdag.

Nettavisen har denne uken publisert en rekke saker om mafia i Anleggs-Norge.

– Det er ikke bare mafialignende, men mafiabedrifter. Vi snakker om ulovlig innvandring også i enkelte tilfeller. Vi snakker om slavekontrakter. Vi snakker om hvitvasking av penger. I det hele tatt er det mye som skjer i disse mafiaselskapene, tordner arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Statsråden påpeker at den kriminelle aktiviteten i den norske bygg- og anleggsbransjen er skadelig for mange, og at det koster samfunnet dyrt.

– Mange seriøse underleverandører kan gå dunken på grunn av dette. Og mange kan allerede ha oppdaget at dette ikke er et kjør vi har råd til å være med på. Jeg vil løfte denne problemstillingen opp i ministermøte i EU. For både Schengen-land og andre land må samarbeide. For gjør ikke de nasjonale myndighetene det som skal til for å avlive disse mafiatilstandene, så kommer vi ikke noe langt alene, sier han.

– Vi må presse på for disse landenes myndigheter for å få renset opp i dette. For skal vi ha fri flyt av arbeidskraft, bruk anskaffelsesverket i EU og vårt eget. Vi ønsker å ha like vilkår for alle. Er de ikke villige til det, så vil jeg gå så langt som å si at da bør ikke disse landene få lov til å levere inn anbud. De får bli utestengt, sier Eriksson.