Illustrasjon: Forsvarsbygg

Gjul baner vei til kampflybase

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Thor Gjul AS om fremføring av hovedinfrastruktur for nye F-35 kampfly på Ørland hovedflystasjon.

– Avtaleinngåelsen for etableringen av hovedinfrastruktur er en viktig milepæl i etableringen av hovedbasen for F-35, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvars-bygg kampflybase.

- Vi er godt fornøyd med interessen for oppdragene i bygge- og anleggsbransjen. Thor Gjul AS har gitt det beste tilbudet og har gjennom konkurransen vist at de er godt forberedt til oppdraget, sier Jens Levi Moldstad.

Forsvarsbygg har valgt generalentreprise som kontraktsform. I kontrakten vil det blant annet bli satt begrensninger til maksimalt to ledd med underentreprenører under generalentreprenøren.

Prosjektet for hovedinfrastruktur til F-35 omfatter blant annet nye rør for vann, avløp og overvann til F-35-området, nye fjernvarme- og fjernkjølerør fra ny energisentral som skal bygges og videre til eksisterende admini-strativt område ved flystasjonen. I tillegg skal det leggest ny IKT-infrastruktur til F-35-området og nye adkomst-veger med tilhørende gang- og sykkelveger fra eksisterende veger på flystasjonen og til F-35 området.

Anleggsarbeidet er planlagt å starte i sommer, og skal være ferdigstilt desember 2016.
Forsvarsbygg legger vekt på gode og ordnede forhold for tilreisende bygg- og anleggsarbeidere og har etablert første del av anleggshotellet i nærheten av det største bygge- og anleggsområdet på flystasjonen. Anleggshotellet er et midlertidig bygg hvor det tilbys bespisning og overnatting. Her vil også de ulike entreprenørene ha sine anleggskontorer.