Illustrasjonsfoto: Jørn Hindklev

Reinertsen og Siemens vant stor Statnett-kontrakt

Reinertsen og Siemens undertegner i dag kontrakt med Statnett på forsterkning av sentralnettet på Sør-Vestlandet.

Fra venstre: Anton H. Husøy, anleggsdirektør Reinertsen, Elisabeth Vike Vardheim konserndirektør Statnett og Nils Klippenberg konserndirektør Siemens

Arbeidet har en verdi på en halv milliard kroner og igangsettes i oktober 2015.

Avtalen er et viktig ledd i prosjektet ”Vestre Korridor” til Statnett, og oppgraderer sentralnett- forbindelsen fra 300 kV til 420 kV mellom Kristiansand og Sauda. Statnett har beregnet totalkostnaden for prosjektet til mellom åtte og ti milliarder kroner. Reinertsen og Siemens skal oppgradere og bygge fire store transformatorstasjoner i Kvinesdal, Ertsmyra, Saurdal og Sauda.

- Vi er svært stolte over å være med på å bygge den elektriske motorveien i Norge som legger grunnlaget for utveksling av fornybar kraft mellom Norge og Europa, samt sikrer forsyningen i Norge. God integrasjon med utenlands forbindelsene vil medføre lavere CO2-utslipp og legge til rette for økte investeringer innen fornybar kraftproduksjon. Dette er et godt fundament for et grønnere Europa, sier Nils Klippenberg, divisjonsdirektør i Siemens.

Vi er stolte av å jobbe for en proff aktør som Statnett. Denne kontrakten er et resultat av tett og godt samarbeid mellom to viktige kompetansebedrifter i Midt-Norge, et samarbeid vi regner med å se mer til også i tiden fremover, sier Kristian Reinertsen, direktør i Reinertsen AS.

-Her viser Reinertsen og Siemens at vi sammen er meget konkurransedyktige. Dette prosjektet er svært viktig i oppgraderingen av sentralnettet i Norge, og vi håper på flere prosjekter som dette fremover, sier Direktør for Anlegg i Reinertsen, Anton H. Husøy