Stormen kulturkvartal i Bodø og Torshovdalen i Oslo fikk Statens byggeskikkpris 2015.

Stormen og Torshovdalen fikk Statens byggeskikkpris 2015

Statens byggeskikkpris 2015 gikk til to prosjekter, Stormen i Bodø og Torshovdalen i Oslo.

Det skriver Husbanken i enpressemeldingpå sine nettsider.

– Årets nominerte til Statens byggeskikkpris har virkelig satt juryen på prøve. De seks prosjektene som gikk videre til nominasjonsrunden, holdt svært høyt nivå, noe som har resultert i at hedersprisen deles ut til to bygg. Høgskolen i Bergen ble tildelt hedrende omtale, uttaler Husbanken i pressemeldingen.

Stormen i Bodø er et kulturbygg tegnet av britiske DRDH Architects, med DARK Arkitekter som landskapsarkitekt. Byggherre er Bodø kommune.

Juryen skriver det følgende om prosjektet:

– Biblioteket og konserthuset Stormen er et enestående vakkert og gjennomarbeidet arkitekturverk på høyt internasjonalt nivå. De to bygningene følger opp eksisterende gatestruktur og spiller sammen med øvrig bebyggelse og landskap på en måte som beriker hele sentrum av Bodø. Arkitekt og byggherre har sammen skapt et fremragende forbilde for god byggeskikk.

Årets andre parallellvinner er boligområdet Torshovdalen i Oslo, tegnet av Lund Hagem Arkitekter, med LARK utført av Blå Landskapsarkitekter. Byggherre har vært Backe Prosjekt og Mallin Eiendom.

Dette skriver juryen:

– Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. Boligprosjektet kan skilte med god kombinasjon av utsikt, gode solforhold, nærhet til park, et godt byplangrep, arkitektur av høy klasse og stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her. Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk.