Tømrerlærling Lasse Borgersen.

Flere foreldre positive til yrkesfag

Andelen foreldre med barn i åttende til tiende klasse som mener yrkesfag passer for sitt barn har økt fra 51 til 60 prosent.

Det skriver NHO i enpressemeldingpå sine nettsider.

I 2015 har antall elever som søker seg til yrkesfag, ifølge NHO, økt med 1 prosent, og det er første gang på mange år at dette tallet er økende, heter det i meldingen. I tillegg har antall lærlingplasser økt med 3 prosent.

En undersøkelse NHO har fått utført, viser at flere foreldre nå også er mer positive til yrkesfag.

– Vi håper vi nå ser starten på en ny utvikling. Jeg tror kunnskap, både blant de unge, men ikke minst hos foreldrene er viktig for å få enda flere til å velge yrkesfag, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.
En undersøkelse gjennomført av Respons analyse i forbindelse med NHOs kampanje for yrkesfag i Norge viser at omtrent halvparten av foreldrene har merket særlig fokus på yrkesfag, og hele 80 prosent mener at yrkesfagene er promotert på en god måte, heter det i pressemeldingen.

To av tre foreldre skal ha blitt mer bevisst presset som foreldre legger på barna for å velge høystatusyrker, og seks av ti foreldre med barn i åttende til tiende klasse mener, ifølge pressemeldingen, at yrkesfag passer til deres barn. Dette er en økning på ni prosent, heter det i meldingen.