John Ertzgaard (foran, fra venstre), Alf Kr. Sætrum, Sebastian Perez, Vegard Rooth og Erland Kroken er klare for å få bygget en friidrettshall på Mortensrud i Oslo. Bak står daglig leder Oslo og Akershus friidrettskrets, Marianne Mia Bjørnstad (til venstre), og Pia Farstad von Hall i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo.

Vil bygge friidrettshall på Mortensrud

Etter at Oslo-OL i 2022 ble skrinlagt, har byrådet vedtatt å bygge flere store anlegg i hovedstaden.

Et av anleggene som byrådet har ute på høring, er en friidrettshall på Mortensrud i Oslo. På bakgrunn av dette, har initiativtakerne Stein H. Nordbø (bydelspolitiker for Høyre i Nordstrand bydel i Oslo), Vegard Rooth (medlem av prosjektgruppa), John Ertzgaard (medlem av prosjektgruppa) og Erland Kroken (medlem av prosjektgruppa), jobbet i fire år for å få bygget denne friidrettshallen.

– Noe av det viktigste er at hele friidretts-Oslo står bak og støtter anlegget vi nå ønsker å bygge. Det er en milepæl at anlegget nå er kommet inn i behovsplanen for idrett i Oslo, sier Erland Kroken til Byggeindustrien.

– Skrikende behov

Han mener at behovet for en friidrettshall sør i Oslo er skrikende.

– Denne delen av Oslo er blant områdene i byen som vokser raskest, og det er dessverre dårlig med idrettsanlegg fra før, sier Kroken.

Bred støtte

Samtlige friidrettsklubber i Oslo og Akershus, Oslo Idrettskrets og Norges Friidrettsforbund, støtter bygging av en friidrettshall på Mortensrud.

– Dette er en gledens dag for friidretten i hele Oslo. Det er fortsatt et stykke frem til at anlegget står der, men nå er vi nærmere enn noen sinne. Dette sier leder for prosjektgruppa, Stein H. Nordbø, leder av barn-, ungdom- og kulturkomiteen i Nordstrand bydelsutvalg.

– Viktig tilbud

Pia Farstad von Hall, fraksjonsleder for Høyre i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo, hilser en friidrettshall på Mortensrud velkommen.

– Jeg synes det er positivt. Dette skal gjennom en formell behandling først i byrådet og deretter i bystyret, men det er viktig at friidretten får et nytt tilbud sør i Oslo. Det er gledelig at friidretten selv er omforent over dette prosjektet, sier Farstad von Hall til Byggeindustrien.