Foto: Statens vegvesen

OSSA krever 100 millioner av Vegvesenet

Den spanske entreprenøren Obras Subterráneas (OSSA) varsler at de vil stevne Statens vegvesen for 100 millioner kroner etter å ha blitt kastet ut av tunnelprosjektet i Sørkjosfjellet i Troms.

Det skriver bladet Nordlys i sin papirutgave tirsdag.

Statens vegvesen hevet like før påske i år kontrakten med spanske OSSA om bygging av tunnel på E6 gjennom Sørkjosfjellet i Troms-kommunen Nordreisa.

I slutten av 2014 stanset Vegvesenet arbeidet i Sørkjosen tunnel da det ble avdekket kritikkverdige forhold rundt lagring av eksplosiver i tunnelen.

I januar skjøt OSSA en salve i tunnelen før alle arbeiderne var evakuert.

Rett før påske ble den spanske entreprenøren kastet ut av prosjektet etter kun å ha kommet seg 400 meter inn i fjellet, én firedel av hva fremdriftsplanen skulle tilsi.

OSSAs finansdirektør i Norge, Jens Johan Næsgaard, sier til Nordlys at selskapet nå vil gå til erstatningssak mot Statens vegvesen, og at de vil kreve i overkant av 100 millioner kroner.

– På det tidspunktet kontrakten ble hevet, hadde vi oppfylt alle kravene fra byggherren, sier Næsgaard til Nordlys.

Prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen sier til Nordlys at Vegvesenet vil fremme motkrav.

– Da kontrakten ble hevet varslet vi at det ville komme et erstatningskrav mot OSSA. Sålangt har vi ikke tallfestet dette sier Løvli.

Cecilie Monsbakken i Veidirektoratet bekrefter overfor Byggeindustrien at de har mottatt et prosessvarsel fra OSSA, og at Vegvesenet har svart på dette varselet.

– Det er ikke tatt ut noen stevning ennå, men hvis OSSA ønsker å gå videre med saken, blir det nok først snakk om en forliksklage før vi får eventuell stevning for tingretten, opplyser hun.

OSSA skal ikke ha gitt noen signaler om når man kan vente seg en utvikling i saken, hvis de i det hele tatt skal ta den videre.