Beredskapsøvelser på E6 Vinstra–Sjoa.Brannøvelse UFP08 EidangerFjellsikringskursStatsbygg deler ut Gullhjelmen for godt HMS-arbeid. Til venstre prosjektleder i Statsbygg Kristine Wangen og HMS-leder i Implenia Kathrine Lybekk.

Implenia Norge gjennomførte sin første HMS-uke

I løpet av uka ble det gjennomført en rekke HMS-aktiviteter på alle Implenias prosjekter og kontorer. Både egne medarbeidere, underentreprenører, leverandører og enkelte av byggherrene deltok i aktivitetene.

HMS-uka i Implenia hadde fire hovedtemaer:

• Unngå ulykker og skader

• Skape personlig engasjement og gode holdninger til HMS

• Forbedre HMS-arbeidet på prosjektene

• Styrke og tilpasse HMS-opplæringen

I løpet av uka ble det tatt i bruk to nye egenproduserte HMS-opplæringsfilmer for arbeid i tunnel med tema:

• Bruk av redningscontainer i tunnel

• Bruk av selvredder i tunnel 


Blant aktivitetene som ble gjennomført var brannslukningskurs med Firesafe på Implenias største jernbaneprosjekt UFP-08 Eidanger, fallsikringskurs for deres fjellsikringsarbeidere, en rekke vernerunder og beredskapsøvelser ble gjennomført i tillegg til førstehjelpskurs og ergonomikurs. 


– Dette er første gangen vi gjennomfører HMS-uke i Implenia, og jeg var svært spent på selve gjennomføringen og ikke minst hvilket utbytte dette skulle gi. Jeg må si at jeg ble positivt overrasket. Et fantastisk engasjement og vilje til forbedringsarbeider i hele organisasjonen. I tillegg til egne medarbeidere har vi inkludert både samarbeidspartnere på prosjektene våre og byggherrene. Gjennom denne innsatsen har jeg store forventninger til at vi skal redusere sannsynligheten for alvorlige hendelser, enten det er egne ansatte eller samarbeidspartnere på prosjektene. Jeg gleder meg allerede til neste HMS-uke, sier administrerende direktør i Implenia Norge, Petter A. Vistnes. 


Under avslutningen på HMS-uka ble prosjektet K202 Grunnarbeider i Regjeringskvartalet tildelt Statsbygg sin gullhjelm for godt HMS-arbeid. Gullhjelmen er en pris som Statsbygg deler ut to ganger i året til egne prosjekter som fokuserer på god HMS.