Sigurd ManfrediSigurd ManfrediSigurd Manfredi

Arkitekturpris for fremragende bruk av mur eller betong til Sigurd Manfredi

Byggutengrensers pris for fremragende bruk av mur eller betong i arkitektur gikk til Sigurd Manfredi som er 2. års arkitektstudent ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo.

Prisen som er et reisestipend samt Byggutengrensers to arkitektbøker ble delt ut under AHO Works Awards torsdag 4. juni.

I forbindelse med planer om å utvide Vikingskipshuset på Bygdøy fikk andreårsstudentene på AHO i oppgave å tegne egne forslag til utvidelse av Vikingskipshuset med utgangspunkt i konkurranseprogrammet gitt ut av Universitetet i Oslo.

Juryen skriver: "Prosjektet viser et dristig og «helstøpt» arkitektonisk grep der den nye bygningsmassen omslutter det eksisterende korsformede anlegget. Romforløp og dagslysinnslipp er følsomt dimensjonert og overflatene i lys glattforskalet betong fremstår kun med svake avtrykk etter forskalingsplatenes skjøter for å gi en nøytral bakgrunn til gjenstander på utstilling. I visualiseringene fremstår betongoverflatene med «silkemyk» taktilitet. Vindusrammer og dører som er montert utenpåliggende i fasader, er tenkt utført med en matt messingoverflate som gir en bevisst materialkontrast til den vakre betongen. Betong er et utmerket valg av materiale som passer prosjektet godt. Betongen gjør seg bra på denne måten og trenger ikke mer utsmykking. Sigurd Manfredi har laget et tilbygg i silkemyk betong og prosjektet «Museum med fire sider og to etasjer» representerer en modig og stø bruk av materialet. I denne besvarelsen var ønsket å reflektere over hva som kunne gjøre at et sted som til tross for sin orden og forutsigbarhet opplevdes som nytt og forandret hver gang noen besøkte det. Ambisjonen var å forene museets idé, konstruksjon, proporsjoner, sirkulasjon, funksjon og rom på en måte der disse ikke var adskilt og uavhengig, men en enhet. Et sted hvor alt var avhengig av hverandre for å kunne fungere. Blant utfordringene lå det å trekke de store dimensjonene som krevdes av romprogrammet ned på et menneskelig begripelig nivå og samtidig integrere Arnstein Arnebergs originale vikingskipshus inn i en ny stor helhet og bli et naturlig tillegg til det eksisterende bygget og landskapet."

Les mer om prisen her