Øyvind Moshagen, prosjektleder E6 Biri-Otta (til venstre) og Pål Egil Rønn, konserndirektør i AF-Gruppen, markerte sammen med resten av konsernledelsen og styret i AF-gruppen én million arbeidstimer uten alvorlige skader på E6 Frya-Vinstra 15. juni 2015. Foto: Statens vegvesen

1.000.000 arbeidstimer uten skade på Frya-Sjoa

AF Gruppen har passert én million arbeidstimer uten alvorlige skader på utbyggingen av E6 Frya-Sjoa.

Det skriver Statens vegvesen i enpressemeldingpå sine nettsider.

– Det jobbes godt med HMS på hele Frya-Sjoa-anlegget, men i dag vil jeg gi ekstra honnør til AF Gruppen, som nå har passert én million arbeidstimer uten en eneste alvorlig skade på sin store kontrakt. Det er et meget godt resultat, uttaler prosjektleder i Statens vegvesen, Øyvind Moshagen, i pressemeldingen.

AF bygger den 18 kilometer lange E6-strekningen mellom Frya og Vinstra, og har dermed den ene av de to store hovedentreprisene på utbyggingen mellom Frya og Sjoa. Implenia Aurstad har den andre, heter det i pressemeldingen.

Etter at 24 av 41 måneder med anleggsvirksomhet er gjennomført, og mellom 350 og 450 arbeidere har lagt ned én million arbeidstimer, kunne AF i mai rapportere 0 skader med fravær, 7 skader uten fravær og 0 sykedager grunnet fraværsskade, skriver Vegvesenet.

– Vi har sett nærmere på årsakene til at AF har dette gode resultatet, og kort oppsummert kan vi vel si at sikkerhetskulturen gjennomsyrer hele AF-organisasjonen på denne kontrakten, sa Øyvind Moshagen under en samling på byggherreriggen i Ringebu mandag.

Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF uttaler at det var hyggelig at Statens vegvesen markerte AFs gode HMS-arbeid under konsernledelsens og styrets besøk på anleggsplassen. Han understreket samtidig at det ikke er AF alene som har kommet fram til de gode resultatene.

– Samarbeidet mellom AF og Statens vegvesen er en viktig faktor som gjør at vi er der vi er i dag når det gjelder HMS på E6-utbyggingen, sier han.

– Generelt har Statens vegvesen løftet seg veldig, og hatt en stor utvikling på sikkerhetskultur de siste fire, fem årene, uttaler Rønn.