<p>Takentreprenøren fra Bergen ble norgesmester i taktekking 2015 (foto: Kåre Eide).<br></p>Foto: Kåre Eide

Takentreprenøren fra Bergen vant NM i taktekking

Taktekker NM for lag ble en intens og het konkurranse. 41 lag fra hele landet deltok og beviste nok en gang at taktekkeryrket ikke er for pingler.

Nervene sto i helspenn før start, Tom Mathisen var konferansier under arrangementet i The Qube og ropte opp lagenes navn. De gikk inn og da fanfaren lød satt alle raskt i gang. Oppgavene var fordelt på forhånd.

En tok asfaltdelen og en foliesveising. Den siste var tilrettelegger og hjelpemann. ATB ble sveiset med åpen flamme på underlagspapp, folie med Leister sveiseapparat. Modellene var på 2,5 x 2,5 meter med gesims. Det var sveising med asfalt takbelegg fra Isola og Icopal på halve og folie takbelegg fra Protan på den andre delen.

Det var fem innledende runder med åtte og ni lag i hvert heat. I 45 minutter jobbet deltakerne så svetten rant. Tilskuerne sto tett rundt arenaen og fulgte godt med. Det var samme oppgave for alle, men hvordan den ble løst varierte fra lag til lag. 6 alvorlige dommere gikk rundt og fulgte nøye med på hvordan arbeidet ble utført.

Dommer Ingar Bjørhusdal fra Verdal kommenterte at det var tydelig at godt samkjørte tekkelag klarte oppgavene best.

Etter den praktiske delene ble lagene presentert for en teorioppgave. De hadde forberedt seg på denne ved å lese bransjestandardene for tekking med banebelegg.

I finalen skulle de to beste lagene fra hver gruppe konkurrere i 1,5 time med en mer komplisert oppgave som inkluderte tekking av soilrør og kasse. Alle 123 deltakere sto foran scenen med deltakermedalje rundt halsen mens finalistene ble ropt opp.

Mange gikk skuffet av mens de 10 finale lagene gjorde seg klar til nok en krevende oppgave. Nervene var ikke lenger så synlige, men innsatsen var den samme som i de innledende rundene.

Til slutt var det Takentreprenøren fra Bergen som ble kåret til Norgesmester i taktekking 2015.