Purtop 1000 godkjent for drikkevann

Folkehelseinstituttet har godkjent polyureamembranen Purtop 1000 for bruk i kontakt med drikkevann.

- Membranen har stor tykkelse og er en robust løsning med tanke på slag og skader, heter det i en melding fra Mapei.

– Med Purtop 1000 godkjent av Folkehelseinstituttet kan du påføre membranen med sprøyte og legge den sømløst i hele tanken i en prosess. Tykkelsen på dette laget blir fra to millimeter og det hele herder i løpet av sekunder, forklarer produktsjef Paul Stavem hos Mapei.
– Vi har hatt Sintef Byggforsk til å teste Purtop 1000 for oss. Den er vanntett på mer enn 25 bar trykk og er testet for lekkasjer av tungmetaller og mot bakterievekst, sier han.
Så langt har epoksy vært den tradisjonelle løsningen til bruk ved drivstofftanker, renseanlegg og vannrenseanlegg. Disse systemene er bygd opp med en primer og flere tynne strøk med spesialutviklet epoksy. Tykkelsen blir da cirka 0,8 millimeter.
– Fordi den er elastisk har Purtop 1000 høy bestandighet mot temperatursjokk, samtidig som det har gode rissoverbyggende egenskaper, tåler slag og skader mye bedre og bygger over bevegelser som oppstår i betongkonstruksjoner slik at laminering med for eksempel glassfiber blir unødvendig, understreker Stavem.