Anken rundt erstatningssaken etter Lyngenskredet forkastet

Hålogaland lagmannsrett har forkastet anken fra Tryg Forsikring, Troms fylkeskommune og Tøllefesen Båt etter erstatningskravet på 52 millioner kroner de anla mot Odd Steinar Høyvik, Lyngen kommune og KLP etter det mye omtalte jordskredet i Lyngen i Troms i 2010.

Odd Steinar Høyvik, Lyngen kommune og KLP ble i Nord-Troms tingrett i juli 2014 frikjent for erstatningskravet som ble reist mot dem etter Lyngenskredet i 2010, som førte til store materielle skader. Denne avgjørelsen ble anket til Hålogaland lagmannsrett, som nå har forkastet anken.

I jordskredet i ble tre boliger, et båtverksted og deler av en fylkesveien rasert. I etterkant av dette har det versert flere saker i rettssystemet rundt fordeling av skyld og erstatningsansvar.

Nå er det avsagt dom i en foreløpig siste del av denne saken. Saksøkerne er i tillegg idømt saksomkostninger på over fire millioner kroner.

Sentral i saken er entreprenøren Odd Steinar Høyvik, som ble saksøkt både gjennom firmaet Odd Steinar Høyvik Transport AS og ham personlig. Høyvik utførte arbeider i området før raset gikk. NRK Troms skriver at daværende ordfører i Lyngen hadde gitt Høyvik muntlig klarsignal til arbeidet.

Det var en enstemmig Hålogaland lagmannsrett som nå har forkastet anken. Dermed kan Høyvik, som utførte gravearbeidene der raset gikk, puste lettet ut.

- Det er en lettelse å konstatere at snart fem års elendighet endelig er over. I kveld våger jeg å feire litt. Jeg har hengt flagget opp på verandaen, og nå tar jeg meg en konjakk, sier Høyvik til Nordlys.