Erik Frogner går inn som ny som styreformann i museumsstyret for Norsk fjellsprengningsmuseum.

Ny giv i Norsk fjellsprengningsmuseum

Erik Frogner (AF Anlegg) har tatt over stafettpinnen etter Jahn Rohde som styreformann i museumsstyret for Norsk fjellsprengningsmuseum.

Foreningen for Norsk fjellsprengningsmuseum har nylig avholdt sitt tradisjonsrike årsmøte, med tilhørende middag i berghallen på museet kvelden før. Jahn Rohde (Sweco) som har ledet museumsstyret på en glimrende måte i tre år ønsket avløsning, og stafettpinnen gikk denne gangen videre til Erik Frogner (AF Anlegg) som nå har tatt over som styreformann.

Frogner tar over en veldrevet forening hvor styret for øvrig består av: Morten Lund (Norconsult, sekretær), Jarle Gausen (Skanska), Johannes Hope (Statkraft), Aslak Ravlo (NFF), Bjørn Erik Selnes (Vegdirektoratet), Per Bollingmo (Multiconsult) samt Geir Atle Stormbringer som har møterett som direktør for Norsk vegmuseum.

Fjellsprengningsmuseet har en unik opprinnelse ved at sentrale aktører i bransjen har utviklet og bygget tunnelsystem, berghall og utstilling nærmest på dugnad fra tidlig på 90-tallet. Etter en sluttspurt med bidrag på 20 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet ble Fjellsprengningsmuseet åpnet sommeren 2004, og 10-års jubileet ble behørig markert i fjor.

Fjellsprengningsmuseet tar på en god måte vare på historien, og har etter hvert fått tilført mange spennende gjenstander og maskiner. Et neste mål for museet er ferdigstillelse av infosenter/utstilling som skal etableres i nyoppsatt brakkerigg som er gitt i gave fra Statens vegvesen, mens LNS har vært behjelpelig med oppsetting. Denne utvidelsen er tenkt åpnet innen World Tunneling Congress (WTC) 2017 hvor det er planlagt «post-tour» til fjellsprengningsmuseet. Et annet prosjekt det jobbes med er etablering av kjøkken inne i tunnelen i forbindelse med berghallen. Her har foreningen vært heldig og mottatt midler fra Norsk Arbeidsmands Forbund (NAF).

– Jeg vil fremheve fjellsprengningsmuseet og spesielt berghallen som en litt bortgjemt skatt i bransjen, og oppmuntrer medlemsbedriftene til å nyttiggjøre disse fasilitetene i større grad. I selve hallen kan det serveres måltider til inntil 200 personer og i kombinasjon med resten av fjellsprengningsmuseet inkludert vegmuseet sine møterom/auditorium er stedet velegnet til møter, teambuilding, seminarer, kurs, undervisning/opplæring, rekruttering og så videre, sier Frogner.

Det ble på årsmøtet opprettet et nytt utvalg: Markedsutvalget, hvor primæroppgave blir å markedsføre museet enda bedre samt sørge verving av ytterligere medlemsbedrifter/organisasjoner som naturlig kan ha interesser i Norsk fjellsprengningsmuseum.