Øyvind Mork har gått inn som ny styrelederi Powerhouse.

Øyvind Mork ny styreleder i Powerhouse

Styret i Powerhouse har valgt administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak som ny styreleder i Powerhouse. Mork overtar vervet etter Ståle Rød, administrerende direktør i Skanska.

– Jeg er stolt av det vi har fått til så langt i Powerhouse-samarbeidet. Listen over potensielle nye prosjekter er lang, og vi er i ferd med å skape ringer i vann for plusshus som del av løsningen på klimautfordringene. Det er derfor en glede å overlate stafettpinnen til Øyvind Mork som ny styreleder, sier Skanska-sjef Ståle Rød.

Mork (61) ble ferdig utdannet ved NTNU i 1978 med energiteknikk som hovedfag. Han har hatt jobben som administrerende direktør i Asplan Viak siden august 2006, har vært i bransjen for rådgivende ingeniører siden 1983 og hatt lederstillinger i Rambøll, Theorells og SWECO. Han er styreleder i RIF Forsikringsservise og har hatt en rekke styreverv, blant annet som styreleder i RIF og styremedlem i NGBC.

– Summen av Powerhouse-samarbeidets samlede kompetanse og entusiasme har gjort det mulig for oss å realisere et unikt bygg som Asplan Viak og jeg i ett år har vært stolte leietakere i. Som ny styreleder vil jeg bidra til å forvalte denne kompetansen og videreføre det gode samarbeidet, sier Øyvind Mork.

Powerhouse er et samarbeid som ble dannet for å utvikle spisskompetanse innen planlegging, utforming og utførelse av ambisiøse og bærekraftige plusshus-konsept. Norsk næringsliv har gjennom Powerhouse-samarbeidet bygget opp en bred kompetanse rundt slike bærekraftige bygg. Målet er å skape nye prosjekter både i Norge og internasjonalt.

Samarbeidet har allerede rehabilitert Powerhouse Kjørbo utenfor Oslo, et kontorbygg fra 1980-årene som sannsynligvis er det mest miljøvennlige, rehabiliterte kontorbygget i verden. Nå står et nybygg på Brattørkaia i Trondheim for tur.