Foto: Statsbygg

Ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel åpnet

Onsdag 10. juni overleverte Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg den nye ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel til statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Vidar Brein-Karlsen.

Rehabiliteringen av enheten sikrer fengselets tilbud for ungdom mellom 15 og 18 år. Dette er den første ungdomsenheten som er bygget spesielt for formålet.

Bygget er 1520 kvadratmeter stort, og går over to etasjer. Første etasje inneholder blant annet beboelsesrom, oppholdsrom med kjøkken, vaktrom, kontorer, og undervisningsrom. Andre etasje inneholder kontorer, ansattgarderobe, en botrenings-leilighet og en besøksleilighet.

Enheten har fire standardplasser, en plass for bevegelseshemmede og en sikkerhetscelle. Hvert beboelsesrom har eget toalett og dusj.

Ikke et institusjonelt preg

Dette har vært en omfattende rehabilitering, der kun ytterveggene i betong er beholdt.

Det har vært et mål at bygget ikke skal ha et institusjonelt preg. Blant annet er det ikke gitter foran vinduene, men de er til gjengjeld er skuddsikre. Dørkarmene i bygget er stålforsterkede.

Godt samarbeid

Prosjektet er gjennomført som totalentreprise med Donar AS som totalentreprenør. Norconsult har vært rådgivere gjennom hele prosjektet. Kostnadsrammen for prosjektet har vært 95 millioner kroner.

– Det har vært et godt og hyggelig samarbeid hele veien, forteller prosjektleder Stefan Sjøholt-Hawkins.

Prosjektet er ferdigstilt til avtalt tid og kostnad.