Helge Opedal er valgt inn som styreleder i Bygg og Anlegg Media AS, som står bak Byggeindustrien/bygg.no.

Helge Opedal ny styreleder i Bygg og Anlegg Media

Jan Hestås har de siste fem årene sittet som styreleder i Bygg og Anlegg Media AS, som blant annet gir ut Byggeindustrien og står bak bygg.no. På selskapets generalforsamling ble Helge Opedal valgt inn som ny styreleder i mediehuset.

Helge Opedal (55) er til daglig er regiondirektør i Veidekke Entreprenør AS Region Syd.

Opedal har en lang og solid erfaring innen den norske byggenæringen. Han er utdannet sivilingeniør på NTH Bygg, og startet sin karriere i Astrup & Aubert i 1984. Dette selskapet ble fusjonert til Astrup Høyer samme år, som senere ble Aker Entreprenør. Tidlig på 1990-tallet kjøpte Veidekke opp Aker Entreprenør. Han har arbeidet 16 år som anleggsleder og prosjektleder på bygg i Oslo, deretter ble han leder for prosjektutvikling, leder for Distrikt Oslo i Veidekke (2001-2008) og han har ledet Region Syd siden høsten 2009.

Han er også aktiv i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA), og ble valgt inn som vara til foreningens hovedstyre i 2010 og som styremedlem fra 2012. Fra 2014 har han sittet som nestleder. Han leder også EBAs utvalg for etikk og samfunnsansvar og var medlem av HMS-utvalg i perioden 2012-2015.

- Jeg ser frem til å lede styret i Bygg og Anlegg Media, og vil jobbe for at Byggeindustrien og bygg.no skal opprettholde sin ledende posisjon også i fremtiden, sier Helge Opedal.

Han roser også avtroppende styreleder Jan Hestås med den gode innsatsen han har lagt ned i selskapet gjennom de siste fem årene.

- Jan har gjort en god jobb som styreleder i Bygg og Anlegg Media, og sammen med redaksjonen og administrasjonen i selskapet skal vi nå videreføre dette arbeidet, legger Opedal til.