Illustrasjonsfoto

Icopal etablerer ny kjede for taktekkere

Icopal lanserer i disse dager en ny frivillig kjede for taktekkere, som har fått navnet Team Icopal.

Det er dagens TakTeam-kjede som nå er videreutvikles gjennom etableringen av Team Icopal.

- Vi har jobbet med TakTeam i 13 år, og har en trofast skare med kunder. Nå var tiden moden for å løfte dette videre, ikke minst for å få en enhetlig gruppering som jobber for felles interesser. Med dette nye kjedekonseptet vil vi bli enda sterkere sammen, sier avdelingsleder for Icopal Proffsalg i Norge, Jørn Davidsen.

Davidsen vil lede den nye kjeden. Han får støtte av flere spesialister og fageksperter.

To millioner kvadratmeter
Med medlemmene de nå har på plass er de en betydelig aktør i markedet, og som skal tekke mer enn to millioner kvadratmeter i året. I tillegg til flertallet av Icopals eksterne taktekker-medlemmer inngår også Icopals ni egne tekkebedrifter som ledes av direktør Glenn Sørlie i den nye kjeden. Inkludert Icopals egne tekkeavdelinger vil  ca. 30 selskaper være med i den nye kjedesammenslutningen.
- Team Icopal en frivillig kjede hvor medlemsbedriftene skal få tilgang til gode innkjøp på produkter og viktige områder som faglig fellesskap og kompetanseheving. For å være en autorisert takentreprenør under paraplyen Team Icopal må man opptre seriøst, ha orden i formelle forhold og gjennomføre kompetansebyggende opplæring innen tekking, prosjektledelse og varme arbeider, sier Jørn Davidsen og key account manager Rune Børli. Sammen med salgsingeniør Kenneth S. Hagen vil Børli stå for den daglige oppfølgingen av medlemmene.

- Team Icopal blir en nasjonal aktør som kan møte alle behov på alle slags tak. Bedriftene kan sammen løse større entrepriser, legger Davidsen til.

Han peker på at en av hovedårsakene til etableringen av den nye kjeden er å bygge opp om en seriøs takbransje.

- Fokus på kompetansebygging og gjenreising av taktekking som et stolt yrke er et av de viktigste målene. Bransjen skriker etter flere talent og Team Icopal har satt seg som mål å være den mest samfunnsansvarlige aktøren i bransjen. Medlemsbedriftene i kjeden tekker over to millioner kvadratmeter tak hvert år. Derfor er det viktig at vi er vårt ansvar bevisst og alltid har fokus på at våre takeksperter har den seneste, nyeste og mest oppdaterte kunnskapen, påpeker Davidsen.

Medlemmene skal få de samme betingelsene uansett om det er eksterne kunder eller ett av Icopals datterselskap.

- Icopals uttalte mål er å vokse sammen med våre partnere. Derfor er Team Icopal så viktig, sier Davidsen.

Icopal Sverige har i mange år organisert egne tekkebedrifter og eksterne kunder på samme måte som de nå gjør i Norge.

- De kan vise til gode resultater. Dette konseptet tar vi nå videre i Norge. I Sverige har de også utvidet samarbeidet ytterligere, slik at for eksempel større kunder kan kjøpe gjennom kjedesammenslutningen over hele landet, til samme betingelser. Dette kan også være en utvikling vi vil arbeide for. Dessuten vil vi vurdere en enda tettere oppfølgning av medlemsbedriftene, for eksempel gjennom å tilby ulike administrative tjenester, sier Davidsen.

Positiv

TotalTak AS er et av medlemmene i Team Icopal og daglig leder Knut Lindhjem er godt fornøyd med nyheten.

- Vi er svært glade for å bli med i Team Icopal. Det er særlig positivt at selskapet gir oss de samme mulighetene og betingelsene som deres egne taktekkere nyter godt av, sier Lindhjem.

Knut Lindhjem tror den nye kjeden vil styrke deres evne til å løse flere og mer avanserte oppdrag.

- Ikke minst vil det trolig øke både omsetningen gjennom flere oppdrag, og lønnsomheten gjennom tilgang til mer gunstige innkjøpspriser. Muligheten til kursing og opplæringstilbud er også noe som er svært viktig for oss, sier han. TotalTak har nær 20 års erfaring og tar oppdrag i hele Østlandsregionen.

Jørn Davidsen t.v.), som i dag er ansvarlig for Icopals proffsatsning på produkter vil lede kjeden Team Icopal. Key account manager Rune Børli (midten) og salgsingeniør Kenneth S. Hagen vil stå for den daglige oppfølgingen av medlemmene.