Administrerende direktør i Asplan Viak, Øyvind Mork, kan denne uken presentere et nytt verktøy for visualisering av strømbruk.

Se hvor mye strøm Powerhouse produserer akkurat nå

Asplan Viak, i samarbeid med Green Building Solutions, har lansert et nytt verktøy for å følge med på energiforbruk og –produksjon i energieffektive bygg.

Asplan Viaks Energikiosk lar hvem som helst, hvor som helst se akkurat hvor mye energi et bygg produserer og forbruker, akkurat i øyeblikket. I tillegg kan en rekke andre opplysninger om bygget legges inn, og energikiosken fungerer som et digitalt utstillingsvindu for ambisiøse energibygg.

Se energidata fra Powerhouse Kjørbo her.

Da tjenesten ble sluppet tirsdag, var det Asplan Viaks eget hovedkontor, Powerhouse Kjørbo, som fikk sine energidata presentert i Energikiosk.

– Powerhouse Kjørbo er jo et takknemlig bygg å presentere her. Bygget produserer mer energi enn det bruker, og ved å vise forbruket på denne måten, ser vi også verdien av å planlegge for energieffektivitet i en tidlig fase, forteller administrerende direktør i Asplan Viak, Øyvind Mork, til Byggeindustrien.

Selv om det splitter nye systemet så langt kun har blitt prøvd på rekordbygget på Kjørbo i Bærum, understreker Mork at det hvilket som helst bygg kan kobles på systemet, og få en presentasjon tilpasset det gitte byggets energibruk og –produksjon, samt hvilke sparetiltak og -systemer som ligger inne i bygget.

– Det er først og fremst en visualisering av tall som allerede eksisterer, og en måte å følge med på bygget i sanntid. Dette er perfekt for kunder som ønsker å visualisere og vise frem sin energibruk, sier Mork.

Energikiosk er utarbeidet av Asplan Viak og Green Building Solutions, som er den norske distributøren for det verdensledende energidataverktøyet BuildingOS, som er utviklet av amerikanske Lucid Design Group.

Asplan Viak håper Energikiosk, ved å tilby et utstillingsvindu for gode energiprestasjoner, vil bidra til å drive utviklingen i Bygge-Norge mot stadig flere og mer ambisiøse energibygg.