Breviksbrua åpner enda tidligere enn forventet. Foto: Statens vegvesen

Breviksbrua åpner tidligere

Arbeidet på Breviksbrua har gått enda raskere enn forventet. Ny åpningsdato er 2. juli.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding tirsdag.

– Vi vil gjerne takke alle for tålmodigheten de har vist. Vi vet vedlikeholdsarbeidet har vært til ulempe for svært mange, men nå kan vi glede med at vi åpner ytterligere to uker før tidligere annonsert, opplyser prosjektleder Trygve Stien i Statens vegvesen.

Breviksbrua har vært stengt siden våren 2014, etter at et akutt vedlikeholdsbehov ble klart på brua.

Vegvesenet oppdaget i alt 42 brudd i bærekablene på brua.

Arbeidet som har blitt gjort, omfatter blant annet vedlikehold på bærekabler og rekkverk, montering av klatresikkert rekkverk over veirekkverket, samt installering av ny belysning på brua.

Mindre skader

Været har, ifølge pressemeldingen, passet godt til vedlikeholdsarbeidet, og har ført til fortgang på Breviksbrua. Samtidig har omfanget av skadene på bærekablene vært mindre enn fryktet. Derfor er arbeidet allerede nå i innspurten, skriver Vegvesenet.

19. juni starter demonteringen av sikringsgjerdet som skiller trafikken fra arbeiderne. Fra 22.juni blir det lagt ny asfalt og fugeterskler. Til slutt blir det malt opp nye markeringer i vegbanen, heter det i pressemeldingen.

Nattestengt fem dager

– For å få dette til, er det nødvendig å stenge brua helt for kjøretøy i fem netter fra 22. juni mellom klokken 18 på kvelden og 06 om morgenen. Gang- og sykkelveien vil være åpen, uttaler Stien i meldingen.

Det omfattende vedlikeholdsarbeidet er, ifølge Vegvesenet, gjennomført innenfor budsjettet, og det skal heller ikke ha vært noen arbeidsulykker med personskade i hele prosjektperioden.

Den opprinnelige sluttdatoen for prosjektet var midt i november. I april kunne Byggeindustrien skrive at vedlikeholdsarbeidet kunne avsluttes fire måneder tidligere.

Når arbeidet nå avsluttes 2. juli, er det ytterligere en halv måned tidligere.