Disse tre var med i finalerunden da Veidekke kåret årets lærling. Fra venstre Benjamin Arntsen, Erik Hagen Ekseth og Benjamin Drabløs Sætren.

Veidekke kåret årets lærling

Erik Hagen Ekseth (20) er kåret til årets lærling i Veidekke.

Kåringen skjedde i Oslo på en samling for alle lærlingene i Veidekke.

Erik Hagen Ekseth er fra Lysøysundet på Fosen og er lærling i Veidekkes asfaltdistrikt i Trøndelag, nærmere bestemt på asfaltlaget på Fosen i Sør-Trøndelag. Ekseth startet som lærling i 2013. I vintersesongene har han vært med på vedlikehold av maskiner og utstyr på verkstedet på Stjørdal, samt på vedlikehold av asfaltfabrikken i Trondheim. Han skal ta fagprøven nå i juni, og har allerede blitt tilbudt og takket ja til fast stilling i Veidekke, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Arbeidskameratene beskriver Erik som blid og positiv, og han er godt likt av alle. Han viser stor iver og forståelse for asfaltfaget, og han er veldig motivert for å lære. Erik har kontroll på planlegging, utførelse og rapportering av jobben, og tar HMS på alvor, nettopp slik vi ønsker at alle våre lærlinger og fagabeidere skal gjøre, forteller Veidekkes lærlingeansvarlig Per Johan Heierstad.

Som årets lærling fikk Erik Hagen Ekseth overrakt en bronsestatuett og en sjekk på kroner 15.000,- I tillegg var tømrerlærling Benjamin Arntsen fra Trondheim og betonglærling Benjamin Drabløs Sætren fra Sandane med i finalerunden og fikk hver sin sjekk på kr 5.000,-

- Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingeord­ningen. Ordningen er viktig fordi den sikrer oss tilgang på fremtidens fagarbeidere som vi selv kan lære opp, og den er viktig for de mange unge som på denne måten får nødvendig praksis til sin fagutdannelse, fortsetter Heierstad.

Veidekke har i dag 163 lærlinger fra Finnmark i nord til Agder i sør. I hele Skandinavia har Veidekke 224 lærlinger. I Norge tas 80-90 nye lærlinger inn hvert år og det gjør Veidekke til bygg- og anleggsbransjen største lærlingebedrift, ifølge Veidekke.

På samlingen i Oslo var 11 faggrupper representert: Tømrere, murere, asfaltarbeidere, betongarbeidere, vei og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, anleggsmaskinførere, anleggsmaskinreparatører samt signalmontører, banemontører og kontaktledningsmontører.