E6 sør for Lillehammer er sperret etter at et vogntog lastet med stillasdeler kjørte ut i Mjøskanten mandag formiddag (illustrasjonsfoto).

Ulykke på nylagt asfalt: Vogntog med stillasdeler havnet i Mjøskanten

Et vogntog lastet med stillasdeler havnet mandag i Mjøskanten etter en alvorlig utkjøring på E6 sør for Lillehammer. Det skal ha vært nylagt asfalt på stedet.

Gd.no skriver at ulykken skjedde på E6 ved Vingnes i 13-tiden mandag formiddag. Vogntoget skal ha kjørt sørover E6, fått hjulgangen utenfor asfaltkanten, krysset E6 og havnet i skråningen ned mot Mjøsa.

Vogntoget var lastet med stillasmateriell og deler av lasten ble liggende spredd i vegbanen og i skråningen på begge sider av E6.

NRK melder at det er nylagt asfalt på stedet og vegen ikke varmerket. Føreren er kjørt til sykehus og er så langt ikke avhørt.

Ifølge gd.no, skal sjåføren av vogntoget være lettere skadet og sendt til sykehuset for kontroll. Ingen andre kjøretøy skal ha vært involvert i ulykken, men to motorsykler måtte gi full gass for å komme unna vogntoget, som skal ha krysset motgående kjørefelt på sin ferd ned i Mjøskanten.

Mandag kveld ble den 30 tonn tunge lastebilen fra Nordic Crane løftet opp fra Mjøskanten og E6 ble åpnet for trafikk 23. Se video av løftet på gd.no.