Vestby-ordfører John Ødbehr delte ut beviset på at Hersleth Entreprenør er sertifisert som Miløfyrtårn til Reinert Herlseth.

Hersleth Entreprenør ble Miljøfyrtårn

Hersleth Entreprenør AS i Vestby ble tidligere i vår sertifisert som Miljøfyrtårn.

Selskapet har over en lengre periode jobbet systematisk med å miljøsertifisere seg som Miljøfyrtårn, og tirsdag 3.mars ble de tildelt Miljøfyrtårnsertifikatet.

Det var Vestby-ordfører John Ødbehr som delte ut beviset på at selskapet er sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Vi har tidligere hatt avfallssortering på byggeplassene, men forsøker nå å sortere ytterligere både på byggeplassen og på kontoret. Av spesielle tiltak som er igangsatt så samler vi inn all kapp fra plankebiter fra alle byggeplassene og som deretter sendes til flisfyring. Materialrester som før gikk i søppel går nå til varme.
Samtidig har sertifiseringsprosessen vært med på å gjøre alle i bedriften mer bevisste på miljøet, og forhåpentligvis smitter det videre til våre ansatte også når de er hjemme. Dette være seg alt fra valg av materialer, transport av materialer og utstyr samt å heller vurdere å investere i utstyr som kan gjenbrukes i større grad, sier daglig leder Reinert Hersleth i Hersleth Entreprenør.

Selskapet ser at det stilles krav til miljøbevissthet i flere og flere sammenhenger, Hersleth anser det å være et Miljøfyrtårn som et fortrinn og har sertifisert seg ut i fra et ønske om å være i foran også på dette området.

Miljøfyrtårn er et norsk, offentlig sertifikat fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, og de stiller en rekke krav til bedrifter som ønsker å være miljøfyrtårn. Hos Hersleth er det iverksatt flere tiltak for å møte disse kravene, som i stor grad er knyttet til energibruk, avfallshåndtering, innkjøp og transport.

– Alle tiltakene skal støtte opp om målet om en fremtidsrettet og bærekraftig virksomhet. Virksomheter som går gjennom en miljøanalyse og deretter oppfyller definerte bransjekrav, sertifiseres som Miljøfyrtårn, heter det i en pressemelding.