Løvenskiold Handel overtar MAXBO Stormarked Lier

Løvenskiold Handel AS har inngått avtale om kjøp av 95 prosent av Lier Jernvareforretning AS - MAXBO Stormarked Lier - fra familien Reinsve.

Ved overtagelsen vil Løvenskiold Handel AS eie 100 prosent av selskapet.

MAXBO Stormarked Lier som har vært en del av MAXBO kjeden siden 1995, har en ledende posisjon i byggevaremarkedet i Drammensregionen og hadde i 2014 en omsetning på

MNOK 240.

Virksomheten drives fra et moderne anlegg med sentral beliggenhet i Lier. MAXBO Stormarked Lier betjener både forbrukermarkedet og det profesjonelle markedet i regionen.

Firmaet Lier Jernvareforretning AS har lange tradisjoner innen byggevarehandel og startet i 1963 med salg av jernvarer. Ørnulf Reinsve som har ledet virksomheten siden 2002 vil i en periode være knyttet til Løvenskiold Handel som rådgiver for å bistå i gjennomføring av overtagelsen. Økonomisjef Steinar Borge, som har vært knyttet til MAXBO Stormarked Lier siden 2002, er utnevnt til varehussjef fra 1. juli.

- Vi er takknemlige for at de vil fortsette sammen med oss med å utvikle MAXBO Stormarked Lier - og vi ser frem til et godt samarbeid i fremtiden, skriver konsernsjef Carl Otto Løvenskiold i en pressemelding.

Løvenskiold Handel vil med overtagelsen av MAXBO Stormarked Lier konsolidere posisjonen som leverandør av byggevarer til forbrukere, byggmestere og entreprenører i Drammensregionen.

Løvenskiold Handel vil overta MAXBO Stormarked Lier den 30. juni 2015.