Kollektivtransport for fremtiden - Oslo eller Trondheim

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeFlere fylker
StedOslo / Trondheim
Søknadsfrist21.06.2015

Transportplanleggingsseksjonen har et spesielt ansvar for å utvikle strategier og kompetanse knyttet til tilrettelegging for miljøvennlig transport, gang-, sykkel- og kollektivtrafikk samt bidra til at infrastrukturen er tilgjengelighet for alle. Vi har også et hovedansvar i Statens vegvesen for å utvikle transportmodellverktøy og metoder for å fremskaffe gode beslutningsgrunnlag.

Vi vil øke kapasiteten og søker nå etter en dyktig kollega med kompetanse innen kollektivtransport. Stillingen vil inngå i et større tverrfaglig miljø på avdelingen der vi ønsker å arbeide i team. Vi ønsker derfor at du også har kompetanse knyttet til bytransport og erfaring fra fysisk planlegging av kollektivtiltak.

Du vil inngå i et kompetansemiljø som består av 25 medarbeidere, med et bredt spekter av kompetanse innen samfunns- og tekniske/naturvitenskapelige fag. Vi har et spesielt ansvar for å utvikle ny kunnskap, kunnskapsspredning og ta ny kunnskap i bruk. Stillingene er organisatorisk knyttet til Transportplanleggingsseksjonen, Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Vegdirektoratet.

Dine oppgaver vil være knyttet til utvikling av ny kunnskap, kompetanseoppbygging og nettverksbygging i og utenfor etaten. Du vil være en pådriver for å få gjennomført tiltak og strategier for å gjøre kollektivtrafikkens infrastruktur attraktiv og framtidsrettet. Arbeid med Nasjonal transportplan og indikatorutvikling, som viser at vi når målene, vil inngå som en naturlig del av arbeidet. Andre oppgaver innenfor seksjonens ansvarsområde kan også være aktuelle. Seksjonen har et nært samarbeid med avdelinger i Vegdirektoratet som har forvaltningsansvar, og med Statens vegvesens regioner.

Kvalifikasjonskrav

Du må ha høyere utdanning (master) innen relevant fagområde og erfaring knyttet til utforming av infrastruktur for kollektivtransport. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning. Det er ønskelig at du har erfaring fra fysisk planlegging av kollektivtrafikktiltak og samordnet areal og transportplanlegging.

Vi legger vekt på

  • at du er metodisk og systematisk i din tilnærming og planlegger godt framover
  • evne til å ta initiativ, jobbe selvstendig og strukturert
  • evne til effektiv kommunikasjon og konstruktivt samarbeid
  • gjennomføringsevne og organisasjonsforståelse
  • påvirkningsevne og nettverksbygging
  • god forståelse for prosess

Vi tilbyr goder som: faglig påfyll, fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger blant annet trening i arbeidstiden, pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse.

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjerende og godt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte

Avdelingsdirektør Transportplanleggingsseksjonen Anne Ogner, telefon 930 09 732.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Søk her