Kaldeste sommerstart for trønderne siden 1923

Trøndelag opplever en av sine kaldeste innledninger på sommeren noensinne. Og verre skal det bli.

Denne helgen er det en måned siden Trøndelag målte årets høyeste temperaturer.

På Kotsøy ble det målt 19,5 grader 6. mai, i Trondheim ble det registrert 16,4 grader dagen etter. Blir det ikke varmere enn 16,4 grader i Trondheim lørdag, noe som er helt utelukket, må vi tilbake til 1957 for å finne et år med en enda lavere maksimumstemperatur per 6. juni, skriver Adresseavisen.

Og elendigheten fortsetter. Prognosene for de neste ukene er deprimerende lesning. Varslene renner over av nedbør, skyer og lave temperaturer. Denne helgen blir det kjølig vær med mye regn i Trøndelag.

– Jeg har store problemer med å finne noe i varslene som smaker av sommer i Trøndelag fremover, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Etter å ha finstudert temperaturgrafer, nedbørsprognoser og alle mulige tilgjengelige datamodeller om værets utvikling de neste ti dagene, er det varmeste hun klarer å finne neste søndag med 14-15 grader.

Holder temperaturvarselet stikk, vil landsdelen oppleve sin kaldeste start på sommeren siden 1923. For 92 år siden var høyeste temperatur i mai og juni 16,3 grader.