Veidekke overtar svensk entreprenør

Veidekke overtar Lemminkäinen-entreprenøren REKAB Entreprenads Uppsala-virksomhet.

Det skriver Veidekke i en pressemelding fredag.

Veidekkes overtakelse av REKAB skjer med virkning fra 1. juli, heter det i meldingen.

REEKAB Entreprenad består av 17 funksjonærer og 30 fagarbeidere, og har en årlig omsetning på omtrent 150 millioner svenske kroner.

Uppsala, som ligger 70 kilometer nord for Stockholm, anses av Veidekke som et interessant marked, og overtagelsen innebærer en ønsket utvikling av byggevirksomheten for Veidekke Bygg Stockholm, heter det i pressemeldingen. Samtidig får Veidekke Bostad også mulighet til å overta en attraktiv og ferdig regulert boligeiendom på 13.000 kvadratmeter med planlagt salgsstart til høsten, skriver entreprenørkonsernet.

– Gjennom overtagelsen av REKABs virksomhet forsterker vi vår tilstedeværelse og kompetanse i Uppsala-området. Overtagelsen er i tråd med Veidekkes strategi om å vokse i Sverige, og vi ønsker de ansatte varmt velkommen til oss, sier Anders Arfvén som leder Veidekkes byggevirksomhet i Sverige.

– Med Veidekke som eiere får REKABs virksomhet i Uppsala en sterk eier som har kapasitet til å bidra til fortsatt vekst og utvikling. Vi ser med spenning og stor entusiasme frem til å bli medarbeidere i Veidekke, sier Anthony Norén, leder av REKAB i Uppsala.