Vil prioritere vei i Østfold

Høyre og Frp i Østfold vil låne penger og droppe skolebygging for å få nok penger til å vedlikeholde veinettet i fylket.

Det skriverNRK Østfoldi en artikkel på sine nettsider.

Fylkespolitikerne på høyresiden mener veiene i fylket nå er så nedslitt at det må tas et skikkelig skippertak, og da må noe også prioriteres ned. Simen Nord i Høyre ser ingen annen utvei enn et stort låneopptak for å gjøre noe med etterslepet på vedlikeholdet av fylkesveiene.

– Det er for å kunne bruke disse pengene nå, for å gjøre noe nå slik at det monner og vi får den standarden vi trenger. Vi er rett og slett nødt til å låne de pengene, vi klarer det ikke over våre vanlige driftsbudsjetter, sier Nord til NRK.

Forslaget fra Høyre og Fremskrittspartiet kom i torsdag, da fylkesutvalget behandlet neste fireårs økonomiplan. Fylkeskommunen planlegger, ifølge artikkelen, å bygge nye videregående skoler i Sarpsborg og Fredrikstad. Nord foreslår at fylkeskommunen heller bør leie skolelokaler av private.

– Ved å gjøre det på den måten slipper vi å ta opp store lån på dette området og øke gjeldsgraden voldsomt. Det gjør at vi i stedet kan ta opp lån og bruke på veiinvesteringer. Der er det ikke like lett å få til en privat løsning som vi ønsker for skolebygg, sier Nord.