Foto: Forsvarsbygg

Aktør rehabiliterer Skjold-kaserne

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Aktør som bygger AS fra Finnsnes på total rehabilitering av ei 50-talls kaserne i Skjold leir i Målselv kommune.

Verdien på generalentreprisen er på 50,6 millioner kroner inkludert MVA. Oppstarten på arbeidene skjer i løpet av juni måned og kasernen skal stå ferdig sommeren 2016.

Aktør hadde også rehabiliteringen av kaserne «Evje» som sto ferdig i 2012, og har nå også fått kontrakten på Porsanger.

Oppdraget Forsvarsbygg har fått fra Forsvarsdepartementet går på at det skal gjennomføres en total rehabilitering og fornyelse av kasernen, tilbakeføring av fasader og istandsetting av sidefløyen. Kasernens forlegningskapasitet på 180 personer opprettholdes og seks forlegningsplasser pr. rom videreføres.

- Dette er den andre kasernen som rehabiliteres etter fredningen, og skal bli tilnærmet identisk med Evje som sto ferdig i 2012, forteller Jens-Hugo Leiknes, prosjektsjef i Forsvarsbygg.

Kasernen ble tegnet av arkitekt A. Vejre i 1953 og bygd omkring midten på 1950-tallet. Bygget er ett av i alt seks like forlegningsbygg for soldater på 1. gangs tjeneste.

Utformingen av bygget er i fullt ut i samsvar med notat fra Arkitektkontoret Amundsen as, som i 2010 ble utarbeidet i forbindelse med detaljprosjekteringen av mannskapsforlegning Evje og oversendt Riks-antikvaren gjennom Nasjonale Festningsverk for godkjenning av ombygging og rehabilitering. De opp-rinnelige fargene utvendig og innvendig i fellesarealer vil bli videreført. For mannskapsforlegningen omfatter fredningen både eksteriør og interiør.

Skjold leir er fredet ved forskrift 6. mai 2004 som oppfølging av Landsverneplan for Forsvaret (2000)