Konserndirektør Pål Egil Rønn i AF Gruppen. Foto: Svanhild Blakstad

Målselv Maskin & Transport kjøpt av AF

AF Gruppen har kjøpt 70 prosent av maskinentreprenøren Målselv Maskin & Transport.

Det skriver AF i en pressemelding torsdag.

AF Gruppen har inngått endelig avtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i Målselv Maskin & Transport, og har samtidig gjennomført kjøpet av disse aksjene. Aksjene er kjøpt fra ni eksisterende aksjonærer i selskapet, som også vil forbli eiere av de siste 30 prosent av aksjene, heter det i pressemeldingen. Transaksjonen omfatter selskapets eierandeler i Holmen Betong, Anlegg og Maskin samt utviklingstomter, skriver AF.

Målselv Maskin & Transport er den største maskinentreprenøren i Troms. Selskapet omsatte, ifølge pressemeldingen, for 225 millioner kroner i 2014, og har 50 ansatte.

Selskapsverdi for hele selskapet, inklusive andeler i tilknyttede selskaper og tomter, er vurdert til 155 millioner kroner. Oppgjøret for 70 prosent av aksjene vil bestå av 400.538 aksjer i AF Gruppen til 111,60 kroner per aksje og kontanter. Deler av kontantoppgjøret vil bli gitt som en selgerkreditt frem til 2018. Det er avtalt garantier for oppnåelse av fremtidige resultatmål, heter det i pressemeldingen.

– Vi er svært fornøyde med å få Målselv Maskin & Transport med på laget. Selskapet har levert gode prestasjoner over tid, og har en kultur og et verdigrunnlag som sammenfaller med AF Gruppens. Oppkjøpet er i tråd med vår strategi om å vokse lønnsomt i våre kjernemarkeder, og vi har gjennom denne avtalen gode muligheter for å ta del i et voksende anleggsmarked i den nordligste landsdelen, uttaler konsernsjef i AF Gruppen, Pål Egil Rønn.