Ved besøk fra alle personer utenfor Rogaland, tilbyr Bjørn Hansen AS å ta en sightseeingtur til Preikestolen. – Som regel setter alle pris på dette tilbudet da fabrikken ligger i kort avstand fra opplevelsesturen, sier driftssjef Bård Hansen.

Bjørn Hansen AS leverer til rv 4 Gran-Jaren

Bjørn Hansen AS skal i uke 24 og 25 levere de siste 93 av totalt 207 betongbjelker til NCC Constructions prosjekt på rv4 Gran-Jaren. Bjelkene brukes over riksveien for etablere miljøkulverter.

I anledning denne siste leveransen har en delegasjon fra NCC tatt turen over fjellet til Bjørn Hansen AS for en befaring av arbeidene før levering starter.

– Nå gjenstår bare det bare å frakte og montere disse bjelkene på 29 meter. Det spesielle er det at disse ikke kan kjøres på trailer fra Forsand, men må fraktes sjøveien til Oslo sentrum (Filipstadkaien) og deretter kjøres på E6 opp til Gardemoen og så videre til Hadeland. Å frakte 29m lange kolli mellom Oslo og Hadeland er veldig spesielt, sier daglig leder Idar T. Heskestad i Bjørn Hansen AS.

– Vi får ikke kjøre i rushtiden, så det må legges opp til at seks semitrailere kjører to turer daglig utenom disse tidene. Videre må hver trailer ha følge av to vanlige følgebiler og en politibil. Det vil si at konvoiene som skal kjøre to ganger i ca. to uker består av 24 blinkende kjøretøy. Vi fikk en god forsmak i desember da vi fraktet 93 bjelker a 25 meter på den samme ruten. Den gang slapp vi politibiler i følget grunnet litt mindre lengde, men måtte allikevel ha følgebilene, utdyper Heskestad.

Ved besøk fra alle personer utenfor Rogaland, tilbyr Bjørn Hansen AS å ta en sightseeingtur til Preikestolen.

– Som regel setter alle pris på dette tilbudet da fabrikken ligger i kort avstand fra opplevelsesturen. Ved slike besøk, blir det en del peptalk rundt konferansebordet som vi like godt kan flytte med oss ut i naturen, sier driftssjef Bård Hansen.

– I fjor på samme tid var en delegasjon fra Statens vegvesen som tilhører samme prosjekt på befaring. De fikk også oppleve ta del i samme opplegg, og som erfaringene viser var også her tilbakemeldingene veldig positive, avslutter han.