BNL: - Ny sentral godkjenning en historisk mulighet

- Stortinget har nå en historisk mulighet til å skape seriøsitet i næringen, sier Jon Sandnes i BNL i en kommentar til at regjeringens forslag til ny sentral godkjenning skal behandles før sommeren.

Sandnes mener at dersom Stortinget ivaretar helheten i ordningen og hensynet til det som omtales som modul 2, dvs. ordning for bedrifter uten ansvarsrett, vil vi få en ordning som vil være seriøsitetsfremmende både i proff- og privatmarkedet.

Byggenæringen har over lang tid vært bekymret for useriøse og kriminelle aktører i næringen.

– I dag har vi få tiltak som bidrar til å stoppe den negative utviklingen spesielt i oppussingsmarkedet. Det ønsket byggenæringen å gjøre noe med da vi arbeidet frem rapporten «Enkelt å være seriøs» på bestilling fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

BNL mener at inkluderingen av bedrifter uten ansvarsrett er et viktig tiltak mot svart arbeid i rapporten.

– Dersom Stortinget nå ber regjeringen om å innføre modul 2 for ROT-/ underentreprenørmarkedet innen bygg og anlegg i kombinasjon med et effektivt førstelinjetilsyn, er dette et viktig signal om at Stortinget tar utfordringene i det svarte og useriøse markedet på alvor, og vi vil få en ny sentral godkjenningsordning som bidrar til at det blir enklere å være seriøs, avslutter Sandnes.