Tom Høiland, distriktsleder for Faveo Prosjektledelse i Stavanger.

Faveo bistår Helse Stavanger HF med usikkerhetsanalyser

Faveo Prosjektledelse AS skal gjennom usikkerhetsanalyser for Stavanger sykehus HF kvalitetssikre kostnadsrammen for det nye sykehuset som planlegges i regionen.

Helse Stavanger HF rigger seg for framtiden og skal bygge nytt sykehus som gjør at regionen kan ta godt vare på pasientene ikke bare i 2025, men også i 2040. For øyeblikket er utbyggingsprosjektet i konseptfasen.

Faveo Prosjektledelse skal utføre en kvalitetssikring av at kostnadsrammen ligger innenfor helseforetakets finansielle handlingsrom. I regionen knyttes det stor interesse til valg av tomt for det nye sykehuset, og Faveo Prosjektledelse skal gjennom usikkerhetsanalyser vurdere de tre alternative plasseringene: Våland (hvor dagens sykehus ligger), universitetsområdet på Ullandhaug og Stokka i Sandnes.

Det endelige svaret på hvor det nye sykehuset vil ligge, kommer utpå høsten. Da skal det også foreligge skisser for hvordan det nye sykehuset vil se ut og hvilket konsept som er valgt for best å ivareta pasientene framover.

Prosjektet i Stavanger er stort i nasjonal målestokk, og den totale kostnadsrammen er anslått til omlag syv milliarder kroner.

- Vi gleder oss til bistå Helse Stavanger HF med grundige analyser som vil bidra til at prosjektet tar de riktige beslutningene. Dette er i tillegg et oppdrag som er av stor samfunnsmessig betydning og som illustrerer store bredden i vår kompetanseprofil, sier distriktsleder for Faveo Prosjektledelse i Stavanger, Tom Høiland.

Høiland opplever en økt etterspørsel etter kompetanse innen usikkerhetsstyring om dagen.

– Stadig flere kunder og samfunnsaktører ser nytteverdien av strukturert usikkerhetsstyring, og flere etterspør nå i større grad enn tidligere kompetanse knyttet til dette, sier Høiland.