INVITERER TIL DUGNAD: Salgssjef Carl Petter Simonsen (t.v) og kommunikasjonssjef Morten Müller i Weber har fått med Marit Bjørgen (her riktignok i pappversjon) til å fronte den store dugnadskampanjen for Leca. (Foto: Svanhild Blakstad)

Leca gir bort lastebillass til dugnadsprosjekter

Nå kjører Leca en dugnadsaksjon hvor de inviterer alle landets lag, foreninger og klubber til å sende inn sine byggeprosjekter og kanskje vinne et lastebillass med Leca.

Onsdag 3. juni trekkes den første vinneren, og hver uke fremover vil det kåres nye vinnere. Det er fortsatt full anledning til å melde seg på med sitt dugnadsprosjekt og konkurransen vil gå gjennom hele sommeren (juni/juli).

Meld på dugnadsprosjektet her.

Carl Petter Simonsen, salgssjef i Weber er entusiastisk til aktiviteten, og ikke minst hvem de har fått med seg som frontfigur til kampanjen, nemlig ingen ringere enn Marit Bjørgen.

Les også: Har gjort Lecablokken lettere og sterkere

- Leca har en lang og stolt tradisjon når det gjelder dugnader. Det er enormt mange bygg ute i landet som er satt opp av ivrige dugnadsgjenger og glade amatører. Ikke minst ser vi at frivillighets-Norge har lagt ned stort innsats i alle år på å virkeliggjøre sine drømmer om alle slags små og store anlegg. Vi har i flere år samarbeidet med skilandslaget, og har vært tett på det arbeidet som legges ned både på elite- og breddenivå i Norge. Dette synes vi er så verdifullt at vi gjerne vil bidra, sier Simonsen.

Et lastebillass med gratis Leca
- Alle lag, forening og klubber oppfordres til å søke om gratis materialer til sitt ønskeprosjekt. Vi tenker ikke bare på idretten her. Tilbudet gjelder alle slags dugnadsgjenger. Speidere og syklubber, motorsykkelklubber og velforeninger, Lions Club og båtforeninger. Så lenge du har et godt dugnadsprosjekt kan du søke. Vi har heller ingen grenser for hva slags bygg du kan søke om. Garasjer, klubbhus, garderobeanlegg, utegrill, støttemur eller terrasser. For å ha nevnt noe.

- Hver uke i juni og jul kårer vi en vinner. Prosjektene legges på sosiale medier og der kan alle gå inn og stemme på de prosjekter de mener bør få støtte. Konkurranseregler finner du på www.leca.no

Bjørgen, dugnad og frivillighet
Skiesset Marit Bjørgen er frontfigur for kampanjen, noe Simonsen er både glad for og stolt over.

- Marit deler alle verdiene vi så gjerne støtter. Hun kommer selv fra en kultur der dugnad og frivillighet er en forutsetning. Hverken Marit eller andre av våre toppidrettsfolk ville vært der de er uten at tusener av frivillige har lagt ned titusener av timer med ubetalt arbeid. Derfor støtter hun prosjektet. Vi er veldig glad for den drahjelpen vi får fra en så flott frontfigur.

Byggevarekjedene er med
- Vi har også presentert ideen for de ledende byggevarekjedene i landet, og vi registrerer en voldsom interesse for prosjektet. Vi kommer til å bli mange som promoverer dugnadsarbeid denne sesongen, avslutter Carl Petter Simonsen.