Styreleder Steinar Holm i VKE er fornøyd med at foreningen nå er blitt en del av BNL. Foto: VKE

VKE inn i BNL

Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi (VKE) har vedtatt å gå inn i paraplyorganisasjonen Byggenæringens Landsforening (BNL).

VKE blir dermed den 15. bransjeorganisasjonen i BNL, som dermed favner om en enda større del av den totale byggenæringen.

– Bakgrunnen er for at vi nå gjør endringer er at Norsk Teknologi vil opphøre som landsforening. Da var BNL det naturlige valget for oss, sier styreleder Steinar Holm i VKE til Byggeindustrien. Norsk Teknologi vil opphøre fra 31. 12. 2015.

Det var et enstemmig styre som nylig sa ja til å melde VKE inn i BNL – og dette skal skje med virking fra senest 1. 1. 2016 – men vil bli gjennomført så snart det er praktisk mulig.

Holm forteller at det har vært gjennomført en bred og grundig prosess i forkant av valget om å bli en del av BNL og alle deler av foreningen er blitt hørt.

– Vi representerer ventilasjon- og kuldebransjen, og deler av vår kuldebransje jobber mye inn mot industrien, men vi mener BNL nå vil dekke alle våre behov. Hoveddelen av medlemmene har sitt naturlige samvirke med byggherrer og entreprenører, og vi passer dermed godt inn i BNL, sier han.

Ikke minst peker Holm på at det har vært viktig for dem at BNL kan ha fokus på deres kjerneområder og løfte dem inn i næringspolitikken.

– Det er jeg sikker på at de vil bidra til. Vi har hatt gode møter med BNL. Den tekniske delen av byggenæringen blir stadig større og viktigere, og vi har mye å tilføre næringen, mener Holm.

Jon Sandnes

– Vi er glade og fornøyde med at VKE ønsker å være en del av vårt fellesskap, sier adm. dir. Jon Sandes i BNL.

– De er en viktig del av verdikjeden, så at VKE nå går inn i BNL er nyttig både for dem og oss, og VKE vil bringe inn en ny dimensjon i debatten. Ikke minst spiller de en viktig rolle for både dagens og morgendagens byggemetoder og inneklima, legger Sandnes til.

VKE var tidligere også en del av BNL, men valgte da å gå til Norsk Teknologi. Nå kommer altså denne viktige bransjeorganisasjonen tilbake til BNL-fellesskapet.