Tildelingskriteriene for det nye flyplasskrysset på E6 ved Gardermoen var 65 prosent pris og 35 prosent for dokumentert kompetanse. NCC sikret seg kontrakten.

Kompetanse sikret E6-kontrakt for NCC

NCC Construction Norway skal bygge det nye flyplasskrysset på E6 ved Gardermoen i en totalentreprise for Statens vegvesen. Tildelingskriteriene var 65 prosent pris og 35 prosent for dokumentert kompetanse.

Kontrakten er på 141 millioner kroner og det nye flyplasskrysset skal håndtere trafikkøkningen som forventes når den nye terminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen åpner i 2017.

Kontrakten er sikret ved å dokumentere solid kompetanse og ved å tilby løsninger kunden har vært opptatt av. I tillegg til pris teller gjennomføringsevne og dokumentert kvalitet 35 prosent.

- Vår ambisjon er å være den foretrukne partneren for fremtidige veiprosjekter. Derfor er vi svært fornøyd med å bli tildelt en veikontrakt hvor vår pris var noe høyere enn laveste pris. Vi får dermed betalt for dokumentert og tilbudt kompetanse, sier divisjonsdirektør Are Strøm i NCC Construction Norway i en pressmelding.

Entreprisen består av prosjektering og bygging av nye nordvendte ramper, en ny bro og utvidelse av E6 fra fire til seks felt mellom flyplasskrysset og nordover til avkjøringen mot Jessheim. I tillegg skal det monteres ny midtskiller belysning.

- Vi er positive til økt interesse hos offentlige byggherrer til å inngå kontrakter i totalentrepriser. Det gir oss mulighet til å påvirke planlegging, bygging og sluttprodukt. Jeg er trygg på at det gir bedre samarbeid og mer bærekraftige løsninger, sier Strøm.

Utbyggingen vil skje i et område med mye trafikk og tidvis høy hastighet. Den nye broen skal krysse E6 og E16, og under anleggsperioden er det avgjørende at trafikken avvikles trygt og effektivt.

Forventet byggestart er juni og arbeidene skal være sluttført i september 2016.