<p>Billedhuggeren Merete Sejersted Bødtker står bak dinosuarskulpturen i Seterbråtveien på Bjørnåsen i Oslo.</p> Foto: Katrine LunkeFredrik Selvaag introduserer skulpturen på Bjørnåsen. Foto: Katrine LunkeBilledhuggeren Merete Sejersted Bødker står bak skulpturen i Seterbråtveien på Bjørnåsen. Foto: Katrine LunkeSkulpturåpning på Bjørnåsen. Foto: Katrine LunkeDinosauregg-skulptur på Bjørnåsen. Foto: Katrine LunkeFoto: Katrine LunkeByråd Øystein Søreide. Foto: Katrine Lunke

Avduket dinosaur i Selvaag-prosjekt

Det var et stort oppmøte til Selvaags avduking av den nye skulpturen i Seterbråtveien på Bjørnåsen.

Boligprosjektet i Seterbråtveien 57 er et av Selvaag Realkapitals satsningsprosjekter på utleieboliger. Da billedhuggeren Merete Sejersted Bødker løftet på den hvite duken, dukket det opp en spennende skulptur inspirert av forhistorisk tid – en dinosaurgruppe med en stor og liten dinosaur og dinosauregg,  ifølge en pressemelding fra Selvaag.

Flere og bedre utleieboliger
Med på avdukingen var helse- og sosialbyråd Øystein Eriksen Søreide, som benyttet anledningen til å fortelle om hva Oslo kommune gjør for å få flere og bedre boliger tilgjengelig i boligmarkedet i samarbeid med private aktører. 

Kunst til folket
At Selvaag gjør kunst tilgjengelig der folk bor er ikke noe nytt. Selvaag har tradisjon med å signere boligområder med skulpturer, som startet for fullt med utbyggingen av Veitvet i Oslo og åpningen av Veitvet senter i 1958.

Olav Selvaags visjon var å bringe figurativ skulpturkunst ut av museene og inn i bomiljøene. Skulpturene skulle være kilder til glede, inspirasjon, og eventuelt provokasjon, og en motvekt til hverdagen. Siden 1958 har det blitt utplassert rundt 550 skulpturer rundt om på Selvaags boligområder. 

På Løren i Oslo står Selvaag bak Peer Gynt-parken, som er en egen skulpturpark med Henrik Ibsens drama som tema, og i 2012 åpent Selvaag skulpturparken på Tjuvholmen i Oslo med skulpturer fra verdenskjente kunstnere.